söndag 5 april 2009

Wanja kan inte annat än avgå


Idag söndag kl. 15 ska LO-ledningen ha ett telefonmöte, knappast med anledning av annat än Wanjas blåsväder. Kommer Wanja att förklara sin avgång efter detta möte? Det är troligt. Hon kan inte annat än avgå – ju förr desto bättre.

Mona Sahlin gjorde en hård markering mot LO-basen Wanja Lundby-Wedin genom att kräva att hon lämnar AMF-styrelsen. Sahlin kan knappast säga att Wanja borde avgå som LO-bas, eftersom hon är vald av LO:s kongress, men det var nog vad hon egentligen menade.
Om Wanja bara lämnar AMF-styrelsen är det som att medge sitt fel men ändå vilja fortsätta som vanligt. Det går inte.

Wanja borde med en gång när AMF-skandalen kom ha konstaterat att hon sitter i för många styrelser och lämnat de flesta eller alla. Hon missade det tåget, så nu återstår blott att lämna alltihop, inklusive LO-jobbet.

Om hon inte gör det efter dagens telefonmöte, då visar hon en tjurskallighet på gränsen till det löjliga. Då är hon helt körd. Så i och med att detta LO-möte äger rum och luktar som en ouvertyr till hennes avgång, är det nog precis vad det blir.

Här skriver Svenska Dagbladet och DN om telefonmötet. DN skriver mer om Wanja, LO och socialdemokraternas kris här, här och här, Svenska Dagbladet här, här och här, Aftonbladet här, här och här.
Läs även andra bloggares åsikter om , , .

4 kommentarer:

 1. Att Wanja Lundby Wedin misskott sitt uppdrag och maste avga darfor kan de flesta vara eniga om men kravet kommer fran Mona Sahlin !!
  Mona Sahlin ar den som praktiskt taget egenhandigt utradderat Socialdemokraterna mojligheter att vinna kommande val och som fororsakat massflyckt fran partiet ar den absolut sista som skall krava att nagon annan avgar.
  Hennses totala inkompetens och solkiga meritforteckning fran mangarigt och systematiskt fifflande och anskaffande av egna fordelar for sig och familjen gor henne till den politiker i landet som ar sarklass mest valfortjant att sparkas ut langt fore nagon annan.

  SvaraRadera
 2. Låt oss gå vidare. Hela LO:s ekonomi plus a-kassorna behöver granskas. Vart går pengarna?

  Dessutom dags att sätta fokus på Wanja Lundby-Wedins uppdragsgivare, den likaledes "grundlurade" Urban Bäckström. Också denne har ju visat sig oförmögen att läsa en årsredovisning, inte sant.

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera
 3. Nog finns fler syndare i denna och liknande röror. Felet ligger i den finanskultur som odlats fram de senaste 30 åren, sedan yuppie-eran på 1980-talet, när så kallade finansvalpar skodde sig allt vad de orkade.
  Sedan dess har ersättningarna till företagsledare galopperat, utan att de gjort ett dugg bättre ifrån sig.

  Dessutom har finanssektorn tillåtit sig att experimentera vildsint med gigantiska kapital, för snabba vinster mot skyhög risk. Det måste också få ett slut.

  SvaraRadera
 4. Nu har Wanja meddelat att hon lämnar AMF-styrelsen men sitter kvar som LO-boss. Det kommer inte att hålla länge.
  Se mer om det här:
  Wanja är envis som en åsna

  SvaraRadera