torsdag 9 april 2009

Idolstjärnan Joakim Palm?


Det är inte bara Sydsvenskan som skriver fel. DN har fått för sig att Johan Palm heter Joakim. Det påpekas av kommentarer till artikeln – men dem har redaktionen inte brytt sig om att läsa.

Fel kan det bli, men det är lite extra pinsamt när det sker i rubriken. DN:s korta intervju med Johan efter en smått kaotisk videoinspelning på Stockholms gator har rubriken:
Hur känns det nu då, Joakim Palm?

Det är också avslöjande att rubriken inte har rättats, fast det har påpekats i två av de tre läsarkommentarerna. Uppenbarligen bryr sig inte redaktionen om att läsa dem.

Det håller inte. En tidning för framtiden ska inte vara så fisförnäm att den ignorerar läsarkommentarerna. Då blir det snabbt omvänt – att läsarna ignorerar vad tidningen skriver. Med rätta.

Gammelmedia har fortfarande inte lärt sig hur det nya medialandskapet ser ut.

Läs även andra bloggares åsikter om , .

4 kommentarer:

 1. Ibland misstänker jag nästan att kultursnobbarna på tidningarna skriver fel med flit. Liksom för att markera "Vem bryr sig, vem kommer ihåg vad den där ungen heter". Jaja... snart vet nog hela världen hans namn. Han börjar få allt fler fans i USA, Tyskland m m.

  Go Johan!

  SvaraRadera
 2. Det finns faktiskt många som stavar namn fel med flit just för att visa hur lite någon betyder för dem - ett sätt att förringa andra, utan att behöva stå för det.
  Här tror jag dock att det är en ren miss av en redigerare.

  På dagstidningarna är det inte artikelförfattarna som sätter rubrikerna, utan redigerarna. De har en hel del att hålla reda på, och ofta väldigt bråttom, så det blir ofrånkomligen fel ibland.

  Det pinsamma för DN är att de inte har rättat felet, fast ett par kommentarer påpekat det.
  Där visar sig nonchalansen.

  SvaraRadera
 3. Nu är iallafall titeln ändrad.

  SvaraRadera
 4. Sent ska syndarn vakna...
  Däremot är länken till artikeln fortfarande den gamla rubriken:
  http://dn.se/kultur-noje/musik/hur-kanns-det-nu-da-joakim-palm-1.837428

  Men de har skapat en ny sidan för artikeln, med korrekt länk:
  http://dn.se/kultur-noje/musik/hur-kanns-det-nu-da-johan-palm-1.837428

  Där blir förstås kommentarerna alldeles obegripliga.

  SvaraRadera