onsdag 29 april 2009

Wanja är skoningslös mot andra än sig själv


LO-basen Wanja Lundby-Wedin tyckte att hennes misstag i styrelsen för AMF skulle förlåtas henne. Men själv är hon inte lika förlåtande mot andra. Hon ville sparka AMF-ordföranden för att han tyckte att LAS ska avskaffas. Wanja har blivit påve: skoningslös mot andra men själv oantastlig.

Lennart Jeansson fick sparken som AMF-ordförande för att han i ett brev beklagat att LAS, särskilt regeln om “sist in, först ut”, inte har luckrats upp. Det tyckte Wanja var outhärdligt, så hon krävde hans avgång.

Detta är bara några veckor efter att hon själv ansett sig behöva förlåtas för klumpigheter och falskspel i AMF-styrelsen, när förre VD:n fick en massa pensionspengar.

Wanja har ingen som helst verklighetsuppfattning. Själv ska hon förlåtas en slapphet som kostade AMF och dess pensionärer många miljoner, men Jeansson ska sparkas för att han hade åsikter.

Hur antidemokratisk och orättfärdig ska Wanja vara innan LO-ledningen får nog av henne? Nå, de är nog samma skrot och korn, annars hade det redan varit gjort.
Stackars arbetarrörelse, som är i händerna på så lumpna makthavare!

För vrigt håller jag med ordföranden om kritiken mot LAS. Här är ett inlägg jag tidigare skrivit om LAS.
Här skriver Aftonbladet om brevet som gav AMF-ordföranden sparken.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

13 kommentarer:

  1. Hon måste vara en mycket liten och osäker människa, Wanja, som inte törs se sig själv i den spegel som hon sätter framför andra. Hittar alltid någon annan att skylla på. Tyvärr har jag har omfattande personlig erfarenhet av den personlighetstypen och vet att de kan vara mycket svåra att tas med. De gör precis allt för att undgå att ställas till ansvar. Hela deras verklighetsuppfattning vilar på idén om att vara offer för andras tillkortakommanden och missförstånd. Behöver de ljuga så ljuger de, behöver de offra sin närmaste vän så gör de det. Alltid kommer de på någon ursäkt, och om inte annat räknar de med att bli förlåtna i efterhand. Det typiska hustrumisshandlarargumentet är typiskt för dem: "titta vad du tvingar mig att göra".
    Ett problem är att de är skickliga på att framställa sig som säkerheten själv. Ofta blir de ledare, i kraft av sin sociopatiska självkänsla. Hitler är bara det tydligaste exemplet... Det här självporträttet från hans ungdomsår säger en del om hur han egentligen kände sig: http://www.e24.se/lifestyle/kultur/artikel_1271011.e24

    SvaraRadera
  2. Mattias, den lilla gubben i akvarellen är inte så tydlig, men utstrålar melankoli och ensamhet. Är det vad du menar?

    SvaraRadera
  3. Vi är några stycken som följt denna följetong och även detta lilla kapitel i den sorgliga AMF boken är ju för bedrövligt. Man undrar verkligen hur Wanja är wajrad ;)

    SvaraRadera
  4. Ja, jag menar att tavlan nog visar hur skränfocken Hitler kände sig innerst inne. Jag ska kanske passa på att poängtera att kopplingen till WLW är vag och framförallt spekulativ.

    SvaraRadera
  5. Ja...vad skall man säga. Jo något som kommer att förvåna! Jag tycker på sätt och vis att det är bra att Wanja gör som hon gör, med strålkastarljuset på sig inför hela Sverige. Det drar nämligen facket och vår nomenklatura i ljuset, det sätter fingret och visar på det ruttna i vårt samhälle. Eftersom Wanja gör det så grovt och klumpigt kan i princip ingen blunda eller missa budskapet. DET är bra!

    SvaraRadera
  6. Du gör det liite lätt för dig mattias om du bara anser detta vara en personfråga. I ett friskare system hade Wanja varit avsatt för länge sedan, om hon ens blivit tillsatt. Men visst uppvisar hon sociopatiska drag, fast jag känner henne alldeles för dåligt för att lämna en sådan diagnos med säkerhet.

    SvaraRadera
  7. Har jag någonsin sagt att det bara är personfråga? Självklart talar det illa om Sverige att personer som WLW är svåra att avsätta.

    SvaraRadera
  8. Det bästa med det hela: drygt hälften av Sveriges befolkning kommer rösta på S/VpK/MpK nästa riksdagsval.

    Man får de politiker man förtjänar i en demokrati. Om folket är efterblivna, då får man Mona som statsminister. Låt oss alla hoppas (och be...apropå efterblivna) att en majoritet av svenskar iaf förstår såpass mycket av vad som händer att de lägger sina röster på Alliansen (eller nåt av partierna som inte spottar det svenska folket i ansiktet dagligen).

    SvaraRadera
  9. Klart att det är en personfråga. De andra som sitter i maktposition för att göra något är troligen lika illa. Tyvärr krävs det dessutom inte så många dåliga personer för att ett helt system ska bli kasst. Något som de flesta programmerare vet. Råka skriva = i en if-sats istället för == och man kan få väldigt skumma resultat :)

    Arthur C. Clarke kommenterar i en av sina böcker att alla människor som vill ha makt är olämpliga att få makt. I den boken hade de försökt lösa problemet genom att lotta vem som skulle vara guvenör det året :)

    Personligen så anser jag att makt inte är något man ska sträva efter. Makt ska bara komma som en bieffekt av det ansvaret man tar på sig. Ansvar är alltså inget man får utan något man tar och om man säger sig ta ansvar för något så måste man vara beredd på att göra det också när något smäller.

    SvaraRadera
  10. Skadlig, jag håller med både Arthur C Clarke och dig :)

    SvaraRadera
  11. ""Arthur C. Clarke kommenterar i en av sina böcker att alla människor som vill ha makt är olämpliga att få makt.""

    Ja, något sådant. Men det är många gånger en olöslig paradox. De som INTE vill ha makt och ansvar tacker helt enkelt nej i dagens Sverige, det är möjligt att så inte skedde för 50 å rsedan. Då fungerade systemet bättre med en "grå eminens" som kanske inte syntes utåt så mycket men gjorde det nödvändia tankearbetet och personbedömningarna, och såg till att rätt personer

    SvaraRadera
  12. Robsten, jag har intrycket att det är svårare nu för tiden att få folk att ställa upp på ideella uppdrag. Inte för att jag har någon statistik på det, men det verkar så i de föreningar och förbund jag känner till.

    SvaraRadera