tisdag 17 mars 2009

Stora Bloggpriset 2010


Det är nästan ett år till nästa Stora Bloggpris delas ut, men redan nu inbjuder de åsikter och förslag till förändring av priset. Pigga typer.

Så hälsa på hos Stora Bloggpriset och säg din mening. Några av oss har redan hunnit dit och kommit med förslag.

Jag tycker att de gör ett bra jobb med det där priset, så förmodligen kommer det på bara några år att vara rena traditionen. Lite Oscars i hyperrymden.
Men har de någon snygg buckla att dela ut?

Läs även andra bloggares åsikter om .

4 kommentarer:

 1. Tja...på vilka premisser delas priset ut? Vem avgör? Vilka parametrar har man när man avgör? Vilka HAR fått priset tidigare år?

  Jag har inget emot priset i sig, jag vill ändå inte höja det till skyarna. Har faktiskt aldrig hört talas om det. Däremot vet jag att de som redan är kändisar ofta lyfts fram i de övriga medierna som stora bloggare. Det är precis INTE vad bloggsfären skall stå för. De som redan har en arena att spela på skall INTE få extra skjuts bara för det, strider mot hela tanken på bloggandet, där skall ALLA få samma chans. Stina som bloggar från Målilla skall ha samma chans som inneblondinen från Stureplan som ofta syns i Hänt i veckan och vars far är tidningsmagnat. Innerst inne vet vi ju ändå att "inneblondinen" åker snålskjuts. Vi har politiska påläggskalvar vars bloggar lyfts fram lite oförtjänt ibland också.

  Sedan har vi de politiska påläggskalvarna som faktiskt skriver väldigt bra, men som inte tål kritik i kommentarerna. Ett typexempel är Katrine Kielos. Att hon skriver bra står utom allt tvivel, men hon tålde inte att människor kom med avvikande åsikter i kommentarerna. Hon hade ett koppel med vargar som förolämpade dessa "dissidenter" grovt till slut. Jag blev själv vidtalad som "vargdödare". Ett uppdrag jag såg fram emot med nöje och njutning. Började organisera ett riktigt häftigt blodtörstigt "vargdödardrev" pysslade med konton och olika alias, strategier, psykologi, allt! Så lägger fanskapet ned sin blogg! Ha, ha, hon kanske anade vart det barkade.

  Förlåt min utsvävning. Men har alla bloggar som nomineras kommentarsfunktioner? Hur hanteras dessa kommentarer? Har de inte kommentarsfunktioner är de inga bloggar och priset är värdelöst enligt mig.

  SvaraRadera
 2. Robsten, för mig är det självklart att en blogg ska ha kommentarfunktioner - annars är det ingen blogg. Det har bl.a. Sydsvenskans ledarredaktion vägrat att förstå.

  Jag tycker också att de bloggar som tidningarna har på sina nätupplagor spelar med äss i rockärmen. Vet inte ens om de ska kallas bloggar, eftersom de oftast är de gamla vanliga predikningarna ovanifrån och ringa vilja till dialog.
  Pressen spyr på bloggosfären men kan inte motstå att försöka haka på allt de kan. Och så låtsas de att Blondinbella och Alex Schulman är vad det handlar om.

  SvaraRadera
 3. Oki, blir inte mycket till debatt här, ha, ha. Ha en bra kväll, själv är jag magsjuk och skall försöka kvickna till.

  SvaraRadera
 4. Robsten, krya på dig!
  Magsjuka är ingen semester.

  SvaraRadera