onsdag 18 mars 2009

Antipiratbyrån spelar teater


Antipiratbyrån påstår att det nya fildelningsprotokollet Oneswarm inte ska vara något problem för dem, fast det av experter sägs garantera en hög grad av anonymitet. Önsketänkande från Antipiratbyrån. De har inte gjort sig kända för teknisk briljans.

Antipiratbyråns talesman Henrik Pontén avfärdar Oneswarm nonchalant: ”Hittills har vi inte sett exempel på någon teknik som omöjliggör vårt arbete.”

Det hade varit lättare att tro om inte t.ex. filmindustrin flera gånger i rad fått sina “omöjliga” koder knäckta av en norsk hacker, som knappt verkade behöva kavla upp ärmarna för att lyckas.

Det är inte bolagen som har den tekniska spetskompetensen, trots alla sina pengar. De har däremot en ohjälplig övertro på sin egen överlägsenhet.
Annars hade de förstås för länge sedan försökt hitta en bättre strategi än att gå i strid mot hackers, fildelare och alla andra som jublar över internets många möjligheter.

Antipiratbyrån är förstås livrädd för såväl Oneswarm som alla andra lösningar som självklart kommer att födas ur folkdjupen på internet – ju mer bolagen och myndigheterna försöker sig på maktspråk.
Vi har sett det förr.

Förmodligen inbillar sig Pontén att hans självsäkra avfärdande av Oneswarm ska lura fildelarna att inte ens pröva systemet. Ack så han bedrar sig. Han kan inte språket – varken programmeringsspråket eller något annat språk som talas av internetgenerationen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

3 kommentarer:

 1. Jodå, kan visst tänka mig att skivbolagen har tillgång till spetskompetens men de är inte ensamma om den kunskapen. Deras stora problem är dock legionerna av folk som tycker att sådana här problem är roliga att lösa och som är fanatiska på det. :)

  Den hängivenheten är det svårt för en anställd att uppnå

  SvaraRadera
 2. Det räckte ju att höra lite på sändningarna från PB-rättegången. Där saknades en hel del kunskap. Jag förstår inte Ponténs attityd. Det har jag aldrig gjort. Hårt mot hårt funkar kanske en stund men jag tror att de skulle vinna mycket på att försöka förstå och kanske arbeta med service mot sina potentiella kunder, istället för att stånga sig blodoga med ett enda argument.
  Jag är inte så övertygad om att det finns nån spetskompetens inom skiv/filmbolagen. Inom spelindustrin tror jag däremot det är annorlunda.
  DVD-Jon är en kul kille förresten. Nytt kopieringsskydd och han är på det. På några timmar är det borta. Imponerande!

  SvaraRadera
 3. Kenji, jag tror att Pontén och bolagen har varit bortskämda så länge med att styra allt i en stenhård kartell. De kan inte tänka sig att släppa kontrollen det minsta.

  De vill egentligen ta död på all fildelning - även den idag helt lagliga. Annars vet de att framtida artister i ökande utsträckning kommer att klara sig bra utan skivbolag och andra slaverier.

  SvaraRadera