onsdag 25 mars 2009

Sannspådd om Idolvinnaren


När Kevin Borg vann senaste Idol spådde jag att vi snart skulle se honom på Finlandsfärjorna. Jag har nu blivit sannspådd. Under påsken uppträder han på Silja Lines färja Galaxy. Rätt man på rätt plats.

Kevin Borg vann en lätt förutsedd seger i senaste Idol, där jag enbart fascinerades av Johan Palm, som åkte ut några veckor före finalen.
Kevin är säkert rar och allt det där, men han är en schlagersångare, en röst som lånar ut sig till vadhelst men inte har någon egen essens.

Jag vet inte ens om Kevin har släppt någon skiva ännu. Vem bryr sig? Den består knappast av annat än popdängor skrivna av schlagerfabriker, där Kevin pliktskyldigt försöker fylla dem med energi och därmed sälja dem till en publik som inte har någon egen musiksmak.

På färjan kommer han säkert att sjunga låtar från skivan, men framför allt hitlåtar han sjöng på vägen genom Idol. “Känd från TV”, som det heter.

Läs även andra bloggares åsikter om , .

5 kommentarer:

 1. Kul Stenudd, försöker du vara så radikal som kan vara med detta inlägg?

  "Kevin är säkert rar och allt det där, men han är en schlagersångare, en röst som lånar ut sig till vadhelst men inte har någon egen essens."

  Sedan forsätter du med detta:

  "Jag vet inte ens om Kevin har släppt någon skiva ännu. Vem bryr sig? Den består knappast av annat än popdängor skrivna av schlagerfabriker, där Kevin pliktskyldigt försöker fylla dem med energi och därmed sälja dem till en publik som inte har någon egen musiksmak."

  Du tycker verkligen att Johna Palm
  skulle ha vunnit Idol 2008?

  Du har dålig koll, och så är du völdigt "biasad".

  Vad tror du det blir av Johan Palm då?

  Ärligt, tror du han blir nästa Bruce Springsteen eller vad du nu föredrar i musik väg.

  SvaraRadera
 2. Falafaf, jag är alldeles övertygad om att Johan Palm kommer att röna mycket större framgång än Kevin Borg.
  Han blir inte nästa Springsteen, utan något helt annat. Han blir Johan Palm. Det är just därför han kommer att ha framgång inom musiken - han har originalitet och personlighet.

  SvaraRadera
 3. Kevin har faktiskt släppt en skiva! Hur man nu inte kan veta det som rockrecensent! Han har en stor bredd bland sina fans o finns därför intresse för Galaxy att han uppträder på påsklovet där det kan bli som en familjeföreställning! Johan Palm som sjunger falskt o skriker sig fram genom låtarna. Han kan inte dra sådan publik o hans fans behöver dessutom tillstånd från föräldrarna för att få åka Galaxy då dom inte har ålder inne så inte kan dom ha honom som gästartist!

  SvaraRadera
 4. Anonym, jag är inte rockrecensent numera - dessutom är Kevins genre i alla fall inte precis vad just rockrecensenter absolut ska hålla reda på.

  Johan har många fans i alla åldrar, vilket bland annat har visat sig i kommentarer på min blogg när jag skrivit om honom.
  Och jag tror inte att Finlandsbåtarna är stora nog att rymma den publik som vill komma på hans konserter.

  SvaraRadera
 5. Håller fullständigt med! Kevins skivsläpp gick mig helt förbi. Har hört vinnarlåten från Idol några ggr på radio men inte mer än så. Han är för mainstream för att man ska orka bry sig tyvärr. Och nu har den stora massan som röstade fram honom till vinnare i Idol gått vidare till nästa fredag-lördagsunderhållning och glömt bort Idol... Tills det börjar på tv i höst igen.

  När det gäller Johan ser det helt annorlunda ut! Hans trogna fans i åldrarna 0-100 väntar med spänning på singelsläpp i dagarna och att få veta på vilka festivaler han kan ses i sommar. Folk planerar att åka långt för att se honom! Det vi fick se av Johan i idol var bara början på nåt stort... Aldeles för stort för en Finlandsfärja! ;)

  SvaraRadera