torsdag 5 februari 2009

Frysta överlöner


Direktörerna fryser sina löner och tycker därmed att de är strålande föredömen i finanskrisen. Men denna frysning betyder ju bara att de vägrar sänka sina redan löjligt höga löner – trots att ekonomin går på knäna.

Direktörerna tjänar i genomsnitt 50 gånger mer än vanliga industriarbetare, som ändå inte har särskilt låga löner. Nu erbjuder de sig att frysa sina löner, dvs. inte höja dem, och förväntar sig vår beundran.
Vansinne!

I finanskrisen får mängder av människor sparken från sina jobb och ska leva på en prutad A-kassa. När direktörerna på detta sätt försöker göra det hedervärt att hålla fast vid sina absurt höga löner, då spottar de varenda knegare i ansiktet.
Och bevisar än en gång att de aldrig var värda dessa pengar.

2 kommentarer:

  1. Visst borde de ha råd med en liten lönesänkning. Eller, en stor lönesänkning vore kanske att föredra. I alla fall, tack för kommentarerna på min blogg!

    SvaraRadera
  2. Väl talat! Jag läste om det tidigare idag och förblev aggresiv i timmar efteråt. Jag börjar faktiskt tro mer och mer på att en revolution kanske är i tiden igen. Vad tjänas egentligen på att staten tar över banker när pengarna ändå försvinner till samma avskum ändå? Och de är avskum, ingen kan motstrida det. De är intellektuella som fullständigt skiter i vad deras beteende har för effekt på deras medmänniskor.

    SvaraRadera