torsdag 12 februari 2009

Farväl skivbolag!


Med anledning av den stundande rättegången mot The Pirate Bay recenserar min gamla rockrecensentkollega på DN, den extremt kunnige Nils Hansson, Tony Ernsts bok i ämnet fildelning: 6 miljoner sätt att jaga en älg på. Man kan bara konstatera – vi vet inte mycket mer om framtiden än att allt kommer att se annorlunda ut.

Skivbolagen har drivit en girig konfrontationspolitik och därmed missat tåget. Om detta är så gott som alla kunniga kommentatorer överens. Hade de i början av fildelningseran varit lite mer kreativa så hade deras problem verkligen inte varit så akut idag.
De ville förbjuda och förstöra en resurs som internet skapat och som utnyttjas flitigt av hela den nya generationen. Inte särskilt genomtänkt eller realistiskt.

De fortsätter med konfrontationspolitiken, vilket visar att de är inbilska nog att fortfarande tro på en återgång till den gamla världen. Därmed kan man bara säga till skivbolagen: Farväl!

2 kommentarer:

  1. Så sant som det var sagt.

    SvaraRadera
  2. Exakt. Finns egentligen inte mer att säga. MPAA har till och med sagt att det inte går att stoppa fildelningen och att dom därför måste se till att sabotera så mycket som möjligt istället

    SvaraRadera