torsdag 12 februari 2009

Censur igen?


Sydsvenskans ledarredaktion har censurerat flera av mina blogginlägg där jag kritiserat dem, fast tidningen skryter med att vara öppen för dialog. Nu verkar det ha skett igen.

Igår skrev jag ett blogginlägg om Birgitta Forsmans naiva tilltro till biologin i kampen mot diskriminering, fast ämnets historia de senaste hundra åren snarare pekar på motsatsen. Hennes debattinlägg är här.

Det blev aldrig någon länk till min blogg på Sydsvenskans hemsida, fast det med Twingly ska ske automatiskt. Togs den bort av Sydsvenskans ledarredaktion? Det har hänt flera gånger förr.

Jag testar med detta inlägg, som också länkar till Forsmans artikel och därför borde komma upp som Twingly-länk på Sydsvenskans hemsida. Annars är det alldeles säkert att det inte är fråga om något tekniskt missöde, utan om censur.

3 kommentarer:

 1. Hej,

  det senaste dygnet har en av våra servrar haft problem, vilket har lett till att indexering av nya poster inte har kunnat ske. Det har i sin tur fört med sig att inga nya länkar har publicerats ute hos tidningarna.

  Våra tekniker har jobbat hårt med problemet och nu har inhämtningen av poster och länkar kommit igång igen.

  De pingar som skett under tiden indexeringen var nere ställdes i kö och har nu börjat betas av, känner du dig osäker på ifall pingen kom fram kan du pinga oss igen.

  Du kan läsa i detalj om problemet på vår blogg: http://blog.twingly.com

  Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta mig på kristoffer@twingly.com

  Vänligen
  Kristoffer Forsgren
  Twingly

  SvaraRadera
 2. Kristoffer, stort tack för informationen. Jag har just kollat på Sydsvenskan.se och där finns numera en länk till detta blogginlägg, men fortfarande inte till det med min kritik av Forsmans artikel.
  Om det ändrar sig så inför jag förstås en rättelse i mitt inlägg ovan, men det återstår alltså att se.

  SvaraRadera
 3. Fortfarande har Sydsvenskan ingen länk till mitt ursprungliga inlägg, fast jag har pingat igen. Svårt att förklara som annat än censur.

  SvaraRadera