söndag 11 oktober 2009

Bodström har ingen skam i kroppen


SVT:s Agenda intervjuade Thomas Bodström, socialdemokraternas f.d. justitieminister. Tidigare samma kväll hade SVT avslöjat att Bodström har så många järn i elden att han ofta är frånvarande i riksdagen, fast han är riksdagsman med saftig lön för det. Karln är en styggelse.

När han var justitieminister pumpade han ogenerat fram lagar som ignorerade självklar medborgarrätt. I opposition anklagar han den borgerliga regeringen för att göra detsamma, fast de gör föga mer än fortsätter i hans utstakade riktning.

Som riksdagsman är han föga plikttrogen. I stället far han iväg som arvoderad advokat i rättegångar, skriver fumliga deckare och gör reklam för dem, samt uttalar sig i massmedia med floskler som han i handling tidigare har bevisat sig likgiltig för.

I TV-programmet slingrade han sig med jönsiga argument och svepskäl, där det blev uppenbart att Thomas Bodström anser att Thomas Bodström ska få göra som han vill – vilket är att både äta kakan och ha den kvar.

Jag hoppas att Mona Sahlin har kurage nog att hitta en annan justitieminister, om de rödgröna vinner regeringsmakten i nästa års val. Bodström har inga ideal, bara en väldig förtjusning i sin egen image, medan Mona genom åren flera gånger har bevisat i handling att hon har både ideal och ett rättvisepatos.
Det måste också en justitieminister ha.

Här skriver Expressen, Svenskan, DN och Aftonbladet om Bodströms hyss.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

18 kommentarer:

 1. "Mona genom åren flera gånger har bevisat i handling att hon har både ideal och ett rättvisepatos."

  Skojar du?

  SvaraRadera
 2. mona sa i tv4 att hon tyckte det som thomas gjorde var bra? rättvis?

  SvaraRadera
 3. lika barn leka bäst!

  SvaraRadera
 4. Thomas Bodström är en principlös, munvig posör. Han verkar upptagen av sin egen förträfflighet, och kan byta åsikt ungefär som andra byter skjortor. Och det otäcka är att när hans mun fladdrar om den nypåtagna åsikten, låter han som han alltid har tyckt så - och han tror förmodligen på det själv.

  --Ahrvid

  SvaraRadera
 5. Jag kan förstå att Mona Sahlin försvarar Lennart Bodström - dom verkar ha samma syn på
  att göra rätt för sig.
  Det är dax att stäfa upp i hela regeringen ( dom sitter för länge,och för säkert ).
  SKANDAL

  SvaraRadera
 6. Ojdå, Ahrvid kom före mig med sin förträfflga kommentar.

  Jag tillägger att Buggström är en högsta klassens mytoman, värd Nobelpriset i denna klass, som modifierar sina tolkningar av verkligheten till att åstadkomma det som är intressant just för stunden.

  Den som är road av att lära mer kan alltid läsa Oscar Swartz rapporter "Marschen mot Bodströmsamhället " och "Alternativ till Bodströmsamhället", http://www.timbro.se/innehall/?isbn=9175665269&flik=4

  Skulle inte förvåna mig ifall Buggström lyckas med sitt fulspel och tillser att Mona hamnar ute kylan, så att Buggström kvarstår som den enda rimliga statministerkandidaten.

  SvaraRadera
 7. Jag får obehagliga vibbar ifrån Bodström på många sätt och vis. Han tänker inte och agerar inte såsom en socialdemokrat gör, snarare som en blåmoderat a la 80-tal, tyvärr.

  Många utav hans rättegångar är väldigt underliga också när man synar dem.

  Men sen tror jag inte man kan hänga upp sig enbart på närvaron i riksdagen, vad ska han där och göra när han inte får bestämma?

  Värre är det nog med alla sidoinkomster och uppdrag han har. Jag tycker han borde lämna det politiska livet helt och sen borde hans agerande i rättväsendet analyseras neutralt för det sker skumma saker där.

  SvaraRadera
 8. Anita Wallstedt, Kolmården12 oktober, 2009 03:56

  LEV UPP TILL DITT YRKE SOM ADVOKAT!
  "Det är sorgligt nog ett historiskt faktum,
  att previligerade människor, sällan släpper
  sina previlegier frivilligt" enl Martin Luther
  King! Detta stämmer ju väldigt väl på Thomas
  Bodström!
  Ägna dig åt att jobba som advokat istället!
  Du borde omedelbart stängas av från Riksdags-
  arbetet! Lev upp till att följa ETIK, MORAL,
  EMPATI, RESPEKT, CIVILKURAGE, MOD OCH MEDVETENHET! Var finns din Rättspatos?
  Tänk på fotfolket, där en pensionär får ut
  10.000 kr att leva på! Var finns sanning och
  rättvisan?

  SvaraRadera
 9. Advokater är ju det lägsta man kan komma i ett samhälle. De försvarar mördare och våldtäktsmän bara för pengars skull. Varför skulle Bodström vara bättre än någon annan advokat, det är bara pengar som gäller för honom med.

  SvaraRadera
 10. Mona Sahlin är ju också villig att byta åsikter, ljuga, stjäla samt kräva en särdeles hög lön samtidigt som hon kallar människor med betydligt lägre lön för giriga. Så nog är Bodström i gott sällskap. Jag tror han kommer bli partiledare så småningom. Djupa värderingar och integritet tycks aldrig vara något som prioriteras i politiken.

  SvaraRadera
 11. Sedan är ju Bodström en gammal AIK:are. Så vad kan man egentligen förvänta sig?

  SvaraRadera
 12. Jonathan, det förklarar ju saken ;)

  SvaraRadera
 13. Ahrvid, "posör" var ordet jag själv letade efter. Mitt i prick.

  Mona Sahlin är ingen ängel, men jag har betydligt större förtroende för henne än för Bodström. Hon har i alla fall engagerat sig även i frågor som andra politiker skyr - exempelvis hennes starka stöd för HBTQ-rättigheter, långt innan det var "inne".

  SvaraRadera
 14. Annica Frisk journalist12 oktober, 2009 17:33

  Bodström tillhör ett priviligierat frälse. Han utnyttjar ett förlegat feodalliknande system i riksdagen till max. Och vad gör våra folkvalda åt sådana orättvisor?

  Studerade Bodström "on stage" under Tito Beltran rättegången i Hovrätten i Göteborg. Ett glidarjobb. Han lutade sig tillbaka omgiven av åklagare och målsägarbiträden som gjort grovjbbet. När han pläderade blev det så mycket divig show att domaren fick ta honom i kragen. Sammanlagt arvode tingsrätt och hovrätt minst 300 000 skulle jag gissa. Är han JK anmäld?

  SvaraRadera
 15. Alltså jag tycker också det är fel att göra som Bodström gör men du går för långt. Då skall väl ALLA som gör som bodtsröm åka, eller? Och hur månmga blir det kvar då i riksdagen? Detta är ett större problem än Bodström.

  "Jag hoppas att Mona Sahlin har kurage nog att hitta en annan justitieminister,"

  Alltså, Bodström producerar hundra gånger så mycket som Sahlin, han är hundra gånger intelligentare och hundra gånger kompetentare. Men visst Sahlin är partiledare, fast i alla andra länder på jorden skulle Bodström vara partiledare och inte Sahlin.

  SvaraRadera
 16. Robsten, jag tycker inte att det största problemet med Bodström är hans skolk från riksdagen, utan hans ageranden när han var justitieminister - och för den delen hans slingringar när han avslöjas med brallorna nere.

  Vad Bodström har presterat inom politiken är inte mycket i jämförelse med vad Mona Sahlin hunnit med - oavsett vad man tycker om det.

  SvaraRadera
 17. Ääähh..vad har Sahlin gjort? Förutom att skapa en massa skandaler? jag minns när hon var näringsminister (eller företagarminister) Hon gjorde NADA! vad har hon gjort på de andra ministerposterna hon haft? Jag vet inget, förslag, motioner, lagförslag? Ursäkta, men hon är en högavlönad bimbo. Att hon kunde bli partiledare för S var inget annat än en skandal. Observera att hon var nummer tre, efter bl.a. Jämtin och Wallström bland kvinnorna, och det var ju en kvinna som skulle få posten.

  Att jag har rätt visat väl opinionssiffrorna och de undersökningar på partiledarstöd som regelbundet görsa. INGEN socialdemokratisk partiledare har legat så lågt som Sahlin, och under omständigheterna med finanskris och allt så är det under all kritik.

  SvaraRadera
 18. Robsten, vad Mona Sahlin inte har gjort är i alla fall bättre än vad Thomas Bodström har gjort.

  SvaraRadera