måndag 24 augusti 2009

Michael Jackson återuppstod vid sin död


DN:s kulturchef Maria Schottenius verkar vara oförmögen att säga något intelligent och originellt. I Kultursöndag framför hon tre snabba ståndpunkter, varav två är lånade från andra tyckare – ändå blir det fel.

Om upphovsrätt talar hon med egna ord, som ändå bara är repriser på allmängods. Hon tycker att upphovsmän ska få betalt för sitt arbete men att det inte bör ske genom för hög övervakning på internet. Goddag yxskaft.

Om Aftonbladets kontrovers med Israel citerar hon blott förre Israelambassadören Sven Hirdman, som påpekar att nuvarande ambassadören gjort ett övertramp och att Sverige är det minst antisemitiska landet i Europa.

Och så reflekterar hon kort om Michael Jackson, som om hon också där hade några insikter att komma med – men åter blott med citat från annat håll, en artikel i New York Review of Books:
”Michael Jackson dog för länge sedan och det har tagit åratal att lägga märke till.”

Men det är alldeles bakvänt. Världen hade betraktat Michael Jackson som död rätt länge innan han verkligen lämnade jordelivet, så då blev det snarast som om han väcktes till liv igen. Michael Jackson återuppstod när han dog, vilket borde ha varit särskilt uppenbart för en mediamänniska.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

2 kommentarer:

 1. Vila frid
  Michael Jackson
  hoppas att
  hoppas att nu är han i himmlen nu h
  jag sakna michael jackson hoppas att få vila nu för gott nu
  men jag sakna michael jackson hoppas
  att jag har jus nu för mej mer god natt för gott
  michael jackson

  SvaraRadera