måndag 13 juli 2009

Michael Jacksons fans har fest utanför konsertarenan O2


Nils Hansson, DN:s rockrecensent, ringde ikväll från O2 i London där Michael Jacksons konserter skulle ha hållits från och med denna kväll. Där har tusentalet fans samlats i festivalstämning, för att hylla idolen och konserten som inte blev av.


Stämningen är glad och entusiastisk, rena festivalen. Nils Hansson beskriver den som ett slags “Nu väntar vi på showen!”

Vid 21-tiden, när det var som mest folk vid konsertarenan O2, var det spontan underhållning med ett antal dansande Michael Jacksonkopior. Det finns åtskilliga till i folksamlingen, som består av alla åldrar – från 15 till 60, allraminst. Mängder av vita handskar, röda korta läderjackor med blixtlås här och där, och så vidare.
Bland alla härligt uppklädda fick Nils Hansson syn på en man som gått ännu längre och tatuerat Michael Jackson på ryggen.


Efter den spontana showen har folkmängden minskat något, men feststämningen består och verkar göra så en god stund till.
Detta och andra folkliga firanden av Michael Jackson känns så mycket mer befriande och helhjärtat än högtidligheter arrangerade av diverse intressenter och släktingar till Michael. Det bräcker också TV-kanalernas slentrianmässiga ändringar i sina programtablåer.


Så ska en artist firas – såväl i livet som i döden: av fans, som i handling visar hur mycket artisten betytt för dem. En sång- och dansman ska förstås firas med sång och dans.


Varmt tack till Nils Hansson för rapporten från platsen!
Nu (den 15 juli) har jag kompletterat texten med Nils Hansson mobilbilder från O2-festen. Klicka på dem för att se förstoringar.


Här skriver Aftonbladet, Expressen, DN och GP om festen vid O2. Av svenska reportrar var bara Nils Hansson på plats. Övriga citerar BBC och CNN.
Läs även andra bloggares åsikter om , .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar