tisdag 26 maj 2009

What, Wanja worry?


Expressen tog fel person när de fotograferade och intervjuade LO-basen Wanja Lundby-Wedin. Det var en helt annan kvinna. Det är ett misstag man kan råka göra med kameran, men hur sjutton kunde de intervjua henne utan att ana misstaget?

Expressen gjorde förstås avbön så fort det uppdagades – av andra tidningar, inte utan skadeglädje. Och nog var det rätt kul.

Fotografens misstag var hur förlåtligt som helst. Några snabba bilder utanför Wanjas bostadshus på en kvinna med ungefär hennes drag – sådant kan hända. Men journalisten, som hackade på henne med frågor hon inte ville besvara, hur kunde han missa att det var fel kvinna?

Han blev nog förblindad av glädje över hur avvisande hon svarade på hans frågor, och tänkte bara på vilka feta rubriker det skulle bli i tidningen. Vilket bara visar att han är ungefär samma goda kålsupare.

Verkligheten parodierar inte sällan sig själv. Roligast hade nog Wanja, som på detta sätt fick en revansch alldeles gratis. Skäl att utbrista:
“What, me worry?”

Här skriver Expressen, Resumé, Aftonbladet, Svenska Dagbladet och DN om misstaget.
Läs även andra bloggares åsikter om , .

4 kommentarer:

 1. It's a MAD world.

  SvaraRadera
 2. Tänk att Alfred E Neuman har tagit över LO! Nu är jag inte längre ett dugg förvånad.
  Ni har väl även läst om den gratisboende hr Wedins språng från posten som metallombud till Wanjakorridoren i LO-borgen med en löneförhöjning på 50%. En sinekur som ströks när maken gick i full pension några år senare.
  Är det detta som kallas för "raka rör" (mellan medlemskassorna och bossarnas plånböcker då)? Karlfan förmodades jobba för att hjälpa medlemmarna på IT-förkovrans knaggliga stigar. Totalt obehövligt och troligtvis förlåg inga som helst nödiga kvalifikationer för uppgiften - men familjen Lundby-Wedins välstånd ökade ju och det var väl huvudmålet?

  SvaraRadera
 3. Men bäste anonym, läste du inte att Wanja gick ur rummet när beslutet fattades? (skojar lite)

  Du har verkligen hittat rätta bilden till allt vad som gäller Wanja, Stefan. Har en svensk politisk såpa någonsion rört sig på en mer farsartad nivå? Tyvärr helt utan all värdighet; Wanjas ekonomiska förkovran och bortförklaringar på dagisnivå är de genomgående temana. Gränslöst pinsamt för arbetarkollektivet! Å andra sidan... vi har inte bättre ledare än vad vi förtjänar. Knegarna har sovit gott för länge.

  SvaraRadera
 4. Wanja visade tydligt i bråket om AMF hur hon prioriterar: sig själv.

  Det blir förstås farsartat, för hon gör det förmodligen i stort som i smått. Och tidigare har hon inte behövt oroa sig ett dugg, vilket säger en hel del om mentaliteten hos fackföreningsrörelsens ledning.

  SvaraRadera