lördag 9 maj 2009

Bildgåtan 3: Skuggspel


Dags för en bildgåta igen – kanske mest för att jag är så förtjust i bilden, fast jag tagit den själv. Ett skuggspel.

Jag håller på att samla bilder till en tänkt utställning på min hemsida med temat skuggor, där just skuggor av diverse former på vitt skilda ytor är de enda motiven. Jag har en del redan, men inte riktigt nog för att motivera en utställning ännu.

Bilden ovan är på ett ovanligt komplicerat skuggspel. Var är den tagen, tro? Det är frågan. Klicka på bilden för att se en förstoring.

Detta måste vara min svåraste bildgåta hittills, så jag får bjuda på en liten ledtråd: Jag tog bilden i Stockholm på mitt förra besök i staden, som jag skrivit några blogginlägg om.

Priset är, som förra gången, en av mina pocketböcker: antingen astrologiboken på modiga 500 sidor eller den lilla pikanta romanen om Tao Erikssons sexliv. Vinnaren får välja.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

12 kommentarer:

 1. Kan det vara från Stockholm Hauptbahnhof - Centralstationen Vasagatan tro?

  SvaraRadera
 2. Det är inne på Gyllene Freden (tapeterna är desamma), en lampa (därav rutnätet och cirkeln, som är lite mer suddiga än andra skuggor - för att rutnätet och cirkeln är en del av lampan och är närmare ljuskällan) lyser upp en påstigningsbrygga hos en modellbåt. (gångbron.)

  (Påstigningsbryggan är jag mest osäker på.)

  SvaraRadera
 3. Kul gissningar, men fel allihop (vågar jag säga fast jag inte vet vad BL står för).

  SvaraRadera
 4. Skuggan kommer från en av girafferna i Hammarbyhamnen, men hur den lyckas kasta den så långt som till Drottningholm är jag mer osäker på...

  SvaraRadera
 5. Om jag ska våga mig på en mer seriös gissning så finns det en gångbro nånstans i Bastugatans östra ända, där som Söder öst om Slussen lutar som brantast mot Riddarfjärden. Maria Trappgränd eller Bellmansgatan, jag tror mer på det förra. Kan det vara där?

  SvaraRadera
 6. Mattias, det är varken djurriket eller Söders höjder. Nice try, though :)

  SvaraRadera
 7. Öst och väst, vi vet ju bäst... det blev visst lite tokigt med vädersträcken där, men strunt samma... fel var gissningen ändå.

  SvaraRadera
 8. Det ser ut som ett av globens fönster. Kan det vara från insidan, eller från tillbyggnaden på utsidan?

  SvaraRadera
 9. Ang Guterra, det skulle det kunna vara. Bra gissning. Men tyvärr. Det är ett tak, kan jag avslöja, men inte på Globen.

  SvaraRadera
 10. Du får nog slänga till oss en till ledtråd. Stadsdel?

  SvaraRadera
 11. Nu har jag lagt till en ny bild på samma motiv - och ett par ledtrådar:
  Ny bild till bildgåtan 3

  SvaraRadera