fredag 5 juni 2009

Marita Ulvskog tar bara gräddfil

Marita Ulvskog ville ha en gräddfil in i EU, berättar Svenska Dagbladet. Ingen överraskning från en så härdad makthavare, inte heller hennes slingriga ursäkter där hon åter leker riddare för rättvisan.

Det är Sveriges Radio som fått tag i uppgifterna och konfronterat Marita Ulvskog om dem.

Först gjorde hon som alla politiker: förnekade allt. Men radion hade bandupptagning från hennes uttryckliga försök att få gräddfil upp i EU, framförd till den socialdemokratiska gruppledaren i EU-parlamentet. Då försökte hon i stället få det att framstå som att hon slet för svenska löner, som om bara hon kunde göra det:
”Däremot har vi pratat om att ordna en enkel rak fil för att göra om det lönedumpningsdirektiv som vi fått genom en EG-dom.”

Ulvskog är första namn på socialdemokraternas lista, fast hon inte suttit i EU-parlamentet förr. Redan där en gräddfil, förstås. Ulvskog sitter i partiets topp och utnyttjar det hämningslöst.

Hon är precis den sorts makthavare vi inte behöver: skryter högt med att vara något slags S:t Göran i kamp mot orättvisornas drake, men är hur orättvis som helst när det gynnar hennes egen ställning.
Jag ogillar speciellt hennes lika ideliga som hycklande indignation, med hårda ord om alla andra som ett sätt att framhäva sin egen förträfflighet.

Ett parti med sådana figurer i toppen behöver saneras.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

4 kommentarer:

 1. Bra Stefan hugg med ditt Pennsvärd, ge dom vad dom tål och lite mer.Som vanligt en Lysande och skärskådande betraktelse....

  Jag röstar på Pirat partiet nu söndag. Dina tankar har eldat på!
  Tack!!!/Thomas

  SvaraRadera
 2. Jag hörde det där också på radion. Otroligt fegt av henne att inte stå för vad hon säger och gör, oavsett om det var en medveten eller omedveten groda. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Mm... Intressant nog tar SvD:s ledarskribent Sanna Rayman hennes beteende i försvar. Hon menar att om man har ett nätverk så är det inget konstigt med att man använder sig av det. Låter rätt vettigt, tycker jag. Bortförklaringarna efteråt är förstås en desto större plump i protokollet.

  SvaraRadera
 4. Det jag tycker sämst om är att Marita Ulvskog tar genvägen till första plats på partiets EU-lista, fast hon tidigare inte jobbat specifikt med dessa frågor eller ens suttit i EU-parlamentet.

  SvaraRadera