söndag 7 juni 2009

Leif GW vill rösta på gud


Leif GW Persson må vara junior till såväl Staffan Heimersson som Jan Guillou, men något blåbär är han inte - dessutom i alla fall fysiskt tyngre än sina båda kollegor i mediasvängen. Även denna elefant dansar på valdagen till EU-parlamentet. Men han längtar ända tillbaka till biblisk tid.

I Expressen slår GW ett slag för kristdemokraternas nestor Alf Svensson som EU-kandidat. Han gör detsamma på Newsmill, där han dessutom lierat sig med den gamla ledaren för framstegspartiet Ian Wachtmeister, av alla människor.

GW påstår att det där med senioritet är så himla fint att Alf just i kraft av sin ålder borde ha en plats. Men GW hycklar. Han är i själva verket religiös och kan knappast ha något annat skäl att missionera för den gamle partiledaren, som aldrig varit annat än en reaktionär och självgod pingstvän med ett förföriskt leende.
Apropå falska profeter...

Att Leif GW Persson faller så i farstun för en religiös ledare vittnar om inget annat än att GW förmodligen insett att också han är dödlig, fast han är så förträfflig på alla sätt. Men Leif, jag kan lova dig att Alf inte har några som helst känningar inom det hinsides och dess eventuella styre.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

1 kommentar: