tisdag 2 december 2008

TV-inslag om mig på Sydnytt

Ikväll kl. 19.15 visar Sydnytt på SVT1 ett inslag om mig - både som före detta krogrecensenten Bong och som aikidoinstruktör, i samband med att jag blev vald till vice ordförande i Internationella Aikidofederationen.

Normalt har jag väldiga betänkligheter mot att medverka i TV. Jag har inte gjort det särskilt ofta, men så gott som alltid blivit besviken. Resultatet brukar vara så förenklat att det blir fånigt. Men denna intervjuare, Hans Larsson, imponerade på mig genom att ställa stimulerande "öppna" frågor och sedan tålmodigt låta mig utveckla svaren efter eget huvud.

Vis av tidigare erfarenheter undrade jag ändå om det färdigklippta TV-inslaget skulle bli en besvikelse. Inte alls. Den upplyfta tonen i vårt samtal fanns kvar (om än förstås i väldigt förkortad form), fotografen Rolf Cronqvist hade hittat finurliga vinklar och vyer och Patrik Cegrinis redigering har rytm och humor.
Jag är särskilt förtjust i hur de med dramaturgisk känsla (och munterhet) kom till avslöjandet om att jag varit Bong, men det lilla inslaget på 3,5 minuter har flera poänger.

Kanske ska jag våga medverka flitigare i TV framöver...

Träningskamrat i aikidoscenerna är Sabine Neumann, en av instruktörerna på Enighets aikido.

Här är TV-inslaget.

3 kommentarer:

 1. Grattis till vice ordförande-skapet!

  Och ja, det var ett mycket bra TV-inslag! :)

  SvaraRadera
 2. Ja... eh... instämmer... dock något förvånad, för jag trodde att du redan sedan länge besatt någon av de högre posterna i det internationella akidokeriet??

  SvaraRadera
 3. Ja, jag satt i IAF:s styrelse dessförinnan, som en "vanlig" ledamot. Nu blev jag vice ordförande. Så kan det gå.

  SvaraRadera