torsdag 18 december 2008

Radio Gaga


Allraminst sedan radiomonopolet avskaffades 1993 har jag upplevt en fördumning i radiokanalerna – även de som drivs av statliga SR.

De allra flesta kanalerna låter märkvärdigt lika. Programledare pladdrar och gör sig lustiga, men är väldigt sällan roliga. Däremot alltid korkade.

Förmodligen har dessa programledare en naiv tro på sitt eget underhållningsvärde och inbillar sig att det är deras pladder som både lockar och behåller lyssnare. Jag är säker på att de har fel.
De borde hålla tyst och låta musiken spela.

Gud ske lov för MP3.

4 kommentarer:

 1. Till detta kommer de ständigt återkommande och otroligt irriterande, egenförhärligande jinglarna, typ "bäst musik just nu". Outhärdligt!

  SvaraRadera
 2. "Mix Megapol - gamla och äldre låtar" säger jag bara.

  Tack gode Gud för streamad musik i mobilen. Då slipper man dessutom all intelligensbefriad radioreklam och Gert Fylkings hemska frågor och pinsamheter!

  SvaraRadera
 3. Prova på att lyssna på amerikansk independent talk radio som Nova M Radio och Air America.

  http://www.novamradio.com
  http://www.airamerica.com

  Kunniga radiopratare som Randi Rhodes, Thom Hartman, Mike Malloy, Rachel Maddow, Ron Reagan, Jon Elliot med flera, med oftast kunniga lyssnare som ringer in och berättar om sina erfarenheter. Amerikanska politiker är inte heller rädda att vara med, även när de har motsatta åsikter.

  Kul, ibland talar de om Sverige som ett föregångarland.

  Jag lär mig något nytt om oss som människor och världen varje dag. Förhoppningsviss gör du som läser detta också ifall du tunar in. :-)

  SvaraRadera
 4. Dennis, tack för tipsen.
  Sverige har en ganska blek och unken tradition vad gäller alla media. Möjligtvis Lars Johan Hierta undantagen, som med friskt mod fortsatte att reta överheten. Men det var på 1800-talet.

  SvaraRadera