fredag 19 december 2008

En härligt lustfylld Bong


Sedan jag slutade som Bong, Sydsvenskans hemliga krogrecensent, tycker jag att det har varit berg- och dalbana över mina efterföljares texter – mest dal, faktiskt. Men den senaste Bong-recensionen är en så lustfylld läsning att det liknar erotik.

Det är ett besök på den danska krogen Mielcke & Hurtigkarl som blir så skönt beskriven att det hela framstår som en kärleksscen. Högsta betyg är en självklarhet, vad annat kan man ge en orgasm?

Att skriva inspirerat är en svår konst. De flesta klarar det bara när de ska skriva ner något. Hyllningar brukar däremot bli så matta att de känns famlande. Det är underligt. Nog borde en riktigt lustfylld upplevelse locka fram det mest tindrande språket?
Denna Bongtext bevisar det.

Recensionen saknar mycket av den nyttiga information som normalt är obligatorisk i dagstidningstexter, såsom priser, vad som finns på matsedeln och vinlistan. Men det spelar ingen roll, för texten ger en fullödig känsla av krogupplevelsens helhet, och det är allra viktigast.

Jag tänker att de måste ha hittat en helt ny Bong, för jag känner inte alls igen språket och dess djärvt poetiska vingslag från tidigare Bongtexter (även om en del alluderingar känns vagt bekanta). I så fall är det bara att gratulera Sydsvenskan. Håll nu hårt i denna Bong!

2 kommentarer:

  1. Jag saknar orginalbong :-(

    SvaraRadera
  2. Tack ska du ha. Det värmer.
    Och det ska medges att just Mielcke & Hurtigkarl hade inte gjort ont att besöka :-)

    SvaraRadera