torsdag 25 december 2008

Avs-tavni-ng


Författarskapet har förstås sina sjukdomar. Till exempel har jag svårt att läsa texter utan att i huvudet redigera dem. Därför stack ovanstående skylt i ögonen. Tre grova avstavningsfel av fyra möjliga! Rekord?

Skylten hänger på Stortorget i Malmö och gör reklam för ett isspektakel som ska äga rum där under mellandagarna. Det heter Wintermezzo, vilket förmodligen ska vara mycket häftigare än Vintermezzo.
Den korta texten har fyra avstavningar, varav bara den första är korrekt. Sedan blir det rent kryptiskt: kon-ståkare, konståkn-ing och ljusprojicerin-gar.
Det kanske är någon anarkistisk lingvist som tycker att regler kan dra.
Affischen har i alla fall inte en enda särskrivning.

3 kommentarer:

 1. Detta påminner mig om en bilresa jag och min man gjorde i våras, då vi slitna efter en veckas hårt arbete hade lite kontaktproblem med tankeverksamheten.

  Min man gjorde en flott avstavning när han (dyslektiker som han är) konstaterade att vi kommit till Vin-gåker. Själv fick jag ett totalt hjärnsläpp och kallade kolonilotter för lotteri...

  SvaraRadera
 2. He he... Kanske Vin-gåker vore mer uppfriskande som resmål än Ving-åker. Och fördelas inte kolonilotter som rena lotteriet?

  SvaraRadera
 3. Ser ut som att ett risigt datorprogram varit i farten mest... Själv tycker jag nog att den grafiska formen är väl så förfärande...
  Men de måtte vara ena baddare på skrillor i gengäld! Gå dit!

  SvaraRadera