onsdag 5 november 2008

Filip & Fredrik har bästa valvakan


Lustigkurrarna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson har en lågbudget-valvaka på TV5, och den bräcker på många sätt de gigantiska satsningar som SVT och TV4 har gjort. De är inte bara roligare – de är betydligt intressantare.

Från den flygande starten med en uppenbart road och öppenhjärtlig Mona Sahlin visade Filip och Fredrik att deras närmast barnsliga nyfikenhet och nyckfulla tankebloss skapar en osedvanligt god belysning av det amerikanska valet.

De andra kanalernas tunga allvar förmår inte annat än fylla i gamla uttjatade självklarheter och rapa om samma skåpmat som vi hört till leda mycket längre än blott under denna valrörelser. Det är till och med svårt att förstå vad som händer, eftersom alla medverkande är så noga med att uttrycka sig korrekt och leka insiktsfulla.

Filip och Fredrik vågar ställa även dumma frågor, vilket medför att de får de klokaste svaren – även från de studiogäster som annars sjunger med i det offentliga samtalets tuktade kör. Strålande TV, infotainment när det är som allra bäst.
Se och lär, alla ni andra TV-makare! Inte för att det hjälper. Sådant kräver nämligen genuin talang, och journalistiskt mod. Sällsynta egenskaper – i synnerhet på TV.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar