fredag 31 oktober 2008

Men hallå!


Allmänna Reklamationsnämnden har fällt rockklubben KB för dåligt ljud på deras Dolly Parton-konsert och tycker att KB ska betala tillbaka en del av biljettpriset. Jag undrar stillsamt vad Reklamationsnämnden jämför med?

När jag var rockrecensent på DN öppnades Globen i Stockholm och en del stora rockkonserter förlades dit. Sämre ljud är svårt att tänka sig. Globen är just en glob, så ljudet gick bara runt, runt, runt.
Vad kan man göra åt det?

Innan dess var de flesta rockkonserterna på Isstadion, där allt bara ekade mellan hårda väggar. Och nyinflyttad till Malmö i början på 1990-talet var jag på Aerosmiths konsert, där volymen var så hög att jag fortfarande kan höra konserten dånande i huvudet. Det var deras eget ljudfolk som skruvade upp.
Och så vidare.

Dolly Parton hade också sitt eget ljudgäng, så KB hade ingenting med saken att göra. Reklamationsnämnden borde därför försöka tackla hennes advokater. Lycka till...

Att KB blir fällt är för mig ett tecken på denna hysteriskt gnälliga tid. Allmänheten uppmuntras att bete sig som gökungar och bara kräva, kräva, kräva. Myndigheterna tar det säkra före det osäkra och ger vilken gnällspik som helst rätt, eftersom det ju inte kostar dem något.

3 kommentarer:

 1. Det är konsertarrangören som tillhandahåller arenan. De ska hållas ansvariga om konsertlokalen inte håller måttet. Det är ju knappast så att Dolly Parton eller andra artister ber att få spela på en stadion med dålig akustik...

  SvaraRadera
 2. Artisterna ber inte om dålig akustik, men de begär arenor stora nog för att de ska tjäna så mycket pengar som möjligt - och det leder ofta till precis samma sak.
  Dessutom, i detta fall verkar det ha varit artistens eget ljudfolk som skötte sitt jobb dåligt.

  SvaraRadera
 3. I havе ѕmoκеԁ cigaretteѕ οn and οff ѕince і have was about Twelvе.
  Gavе up 2 times once fоr Fouг yearѕ and once foг 15 yeaгѕ!
  Began smoκing oncе morе 3 yeaгs ago аnd have hated myself еveгy day for
  doing ѕo.

  Look into my ωeb-ѕite ... green smoke kokomo indiana

  SvaraRadera