fredag 23 maj 2008

XBong på Atmosfär


Jag var den hemliga krogrecensenten Bong på Sydsvenskan i tolv år, så jag borde vara mätt på dylikt. Men ibland kommer ett återfall. Såsom vid dagens besvikelse på restaurang Atmosfär i Malmö:

Atmosfär har under flera år varit en av Malmös paradkrogar, med höga priser och mat som förtjänade det. Detta år har de ändrat till ett blygsammare koncept med billigare rätter och mer bistro-feeling. Lovvärt – men bara om kvaliteten ändå är något utöver det alldagliga.

Idag tog jag en lunch där för 85 kronor, som var en flerfaldig besvikelse. Maten serverades innan jag fått vinet, brödet och salladen. Redan där en blunder som är svår att förstå.
Men framför allt: maten såg för eländig ut. Det var en pocherad kummel i små trista och torra bitar, som om det vore resterna från andra tallrikar. Direkt olustigt.

Eftersom jag inte längre behöver något hemlighetsmakeri framförde jag min besvikelse till servitrisen, som förklarade att så blir det när man kokar fisken. Dumheter! Hon erbjöd sig att ta min tallrik och låta köket göra ett nytt försök.
- Men du har just förklarat att det blir samma sak.
- Ja, just det, sa hon.
Så jag petade i mig maten, med hjälp av vinet, och skyndade mig därifrån. Himla tur för dem att jag inte är Bong längre.

Här berättar jag om mina tolv år som Sydsvenskans krogrecensent Bong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar