måndag 26 maj 2008

Inget dreamteam


I Aftonbladet fortsätter Per Bjurman att tjata om Hillary Clinton som Obamas vicepresidentkandidat, och kallar det ett dreamteam. Men det är nog Bjurman själv som drömmer - knappast de inblandade.

Clinton-Obama som team var bara möjligt när Hillary hade väljarstöd nog att kunna leda det. Hon kan knappast gå in som Obamas underhuggare, inte heller torde Obama vara särskilt sugen på att ha henne inpå sig - så enveten och hårdhänt som hon varit i sin kampanj mot honom.

Vad Hillary drömmer om är att kunna övertyga superdelegaterna om att göra henne till demokraternas presidentkandidat med Obama som vice. Det är väldigt många demokratiska politiker som tror mest på det paketet, vilket nog är skälet till att Hillary kunnat fortsätta sin kampanj så envist.
Men det är svårt att genomföra, eftersom de egna väljarna röstat mest på Obama. En sådan "kupp" skulle i dagsläget vända många av dessa väljare mot partiet – och Obama skulle knappast heller kunna acceptera det.

1 kommentar:

  1. Med Clintons track record av avlidna vänner/fiender/medarbetare skulle Obama skriva under sin egen dödsdom med Hillary som VP. Enda anledningen för Hillary att förslå sig själv som VP vore utsikten för henne att bli president.

    SvaraRadera