torsdag 15 maj 2008

Clintons enda chans


Hillary Clinton vägrar att ge upp, fast hon inte längre kan ta in Obamas försprång i de amerikanska primärvalen. I Sydsvenskan skriver Lennart Pehrson att det kan bero dels på att hon därmed vill sätta ett högt pris på sitt stöd till Obama, eller att hon siktar på en tung post i Vita Huset.

Ingendera förklaring verkar särskilt trolig. De flesta bedömare anser att hennes envishet är den faktor som gjort det svårast för Obama att komma igång med en kampanj mot republikanernas McCain, och har därmed minskat chanserna att han vinner presidentvalet. Ju längre hon har hållit på, desto värre har det blivit.

Inte ger det henne någon chans till tjänster från Obama. Tvärtom. För varje dag hennes kampanj fortsätter, minskar chansen ytterligare att hon skulle kunna göra Obama någon som helst nytta - och omvänt.

Jag tror att hon fortsätter med en dåres envishet för att detta val är hennes enda chans till presidentposten, och röstmarginalerna till Obama hela tiden varit så små att hon bara inte kunde ge upp. Något kunde ju hända - det kan det fortfarande.
Hon fortsätter sin kampanj för att hennes odds fortfarande är bättre än hon kan hoppas på i ett framtida val.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar