måndag 12 maj 2008

Överbetyg till Amanda


Aftonbladets Fredrik Virtanen är förvånad över de höga betygen Amandas CD får av recensenterna. Det är jag också.

I Sydsvenskan skrev Maria G. Francke en helsida proppad med eländiga plattityder om hur underbar Amanda skulle vara, och gav betyget 4. Det var kanske i lokalpatriotisk yra.

Jag har inte hört skivan men tillåter mig ändå att tvivla på att Idol-stjärnan skulle vara så makalös. I stället misstänker jag att Idols enorma genomslag även har knockat flera recensenter. För mig är det ett bevis på att vi behöver musik som sprids fullständigt oberoende av skivbolag - och TV-kanaler.
Etablerade media blir allt fjantigare. Gud ske lov för internet.

3 kommentarer:

 1. Hej!


  Det här nya bandet gör skitbra musik och tar helt avstånd från musikindustrin. ÄNTLIGEN någon som säger ifrån ordentligt. Ladda deras nya platta gratis på deras sida. Läs deras text om varför de väljer att göra på detta sättet! Det fick iaf mig att hajja till.

  ”Musik för begravningar och bröllop” - var det någon som sa. Stämmer fint tycker jag.

  Länk:

  - www.magnacartacartel.com


  Musiken lever!

  / Jonathan

  SvaraRadera
 2. "Jag har inte hört skivan men tillåter mig ändå att tvivla på att Idol-stjärnan skulle vara så makalös."

  Vore kanske en idé... Har inte sett ett enda avsnitt av nån Idol lr för den sakens skull annan talangshow, men efter denna skiva måste jag nog omvärdera. Kanske inte en femma, men definitivt en svag 4 och i dagens brus är det jäkligt bra.

  SvaraRadera
 3. Hej Don!
  Jag får nog motvilligt ta och lyssna på några spår av skivan...
  Dock är medias hysteri inför Idolartisterna alldeles säkert främst motiverad av deras publikgenomslag - som i sin tur beror mycket just på medias hysteri. Perpetuum mobile.

  SvaraRadera