torsdag 14 oktober 2010

Min aikidobok i ny upplaga

Min bok Aikido – den fredliga kampkonsten kom ut första gången 1992, och andra upplagan 1998. Idag har tredje upplagan kommit ut. Boken har blivit lite tjockare, med en del nya bilder och uppdaterade texter.

Det har hänt en del i såväl svensk som internationell aikido de senaste tolv åren, så det blev nödvändigt med en del omarbetningar och tillägg i boken – speciellt i kapitlen om aikidons historia i världen och Sverige, samt i de korta biografierna över framstående svenska aikidoutövare. Jag har också fått tag på en del nya bilder, framför allt på de nya generationerna aikidoinstruktörer.

Men nu är allt klart och boken blev denna gång 286 sidor. Du kan läsa mer om boken och vad den innehåller här:
Aikido – den fredliga kampkonsten

Om du vill köpa boken är det billigast (som med de allra flesta böcker numera) på internetbokhandlarna, till exempel:
AdLibris
Bokus
Bokia

Om du har läst boken – i denna eller någon tidigare upplaga – får du gärna säga vad du tycker om den i kommentarsfältet nedan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

4 kommentarer:

 1. Den boken har jag! Ja, den gamla alltså. Och jag har haft stor glädje av den. Underhållande och lärorik, inte bara på ett dojomatteplan.

  Stefan, en gång för många år sen, när jag nyss börjat träna aikido på Enighet, visade danskarna Detective Columbo på TV. Jag följde serien, och fick samtidigt av Jonas lära mig budons grundläggande bud - låg tyngdpunkt, stor rörlighet, visa närvaro men aldrig visa avsikt - missade jag nåt? Och jag såg att den listige, slashasige kriminalkommisarien till punkt och pricka följde de buden i sin metod för att överlista sina motståndare. Jag minns att jag en gång förde saken på tal med dig, men du avfärdade det som nys; inte tränade väl Peter Falk aikido menade du. Nåja, det kan ha varit jag som uttryckt mig oklart. Onekligen var Detective Columbo ingen aikidoka - men metoden är slående lik aikido! Vore kul att höra vad du nu säger om saken.

  Detta lite som en illustration till hur jag har läst din bok. Aikido är så i högsta grad tillämpbart miltals från närmaste dojo.

  SvaraRadera
 2. Mattias, jag är en stor beundrare av Peter Falk, speciellt i rollen som Columbo, så jag har inga svårigheter att se aikidon i hans beteende. Columbo ser ut att hela tiden gå åt sidan, men kommer ändå för varje steg längre och längre fram. Det är aikido.

  SvaraRadera
 3. :-)

  Särskilt kul är det när han testar den misstänktes beteende genom att gå enerverande nära... Som när en aikidoka på mattan vill provocera fram en attack. Går den misstänkte igång, ja då är han förstås skyldig... Under tiden visar han upp falska intentioner genom att prata om den där ANDRE misstänkte som han har... Låg tyngdpunkt: ja förstås, lågprestigehållningen med slafsig rock och gammal bil... Och rörlig är han onekligen.

  Undrar vad hans fru egentligen tänker om allt detta?

  Lycka till med bokförsäljningen, förresten! Det är en kanonbok, jag tycker mycket om den. Brukar läsa om den vart tredje år eller sådär.

  SvaraRadera