onsdag 13 oktober 2010

Det stolta Stadshuset

Stockholm har sin generöst beskärda del av vackra vyer. Den här bilden kunde jag inte motstå att ta på Hantverkargatan här om dagen, fast det är rena vykortsvyn. Stadshuset belyst från himlen.

Stockholms stadshus är nog det mest kända motivet från staden, med Globen som tvåa och Kungliga slottet som trea. Stadshuset ritades av den berömde arkitekten Ragnar Östberg och invigdes 1923. I dess blå hall firas varje år Nobelpriset med den överdådiga festen. Snart är det dags igen.

Vardagligdags verkar en del av kommunens styrande organ i huset, men lita på att de också fyller flera andra byggnader i staden, få av dem lika vackra att beskåda.

Klicka på bilden för att se en förstoring.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

2 kommentarer:

  1. Bilden var bra, men synd att du kallar Stockholm för kommun. Kommuner infördes troligen för att indoktrinera i oss socialdemokraternas arbetarkommuner och det var under samma tid som LO försökte sprida sina egna "läromedel" från LO i skolorna och elerna skulle "demonstrera" för att det skulle bli ännu socialdemokratiskt fastän de redan satt vid makten.

    SvaraRadera
  2. Lars, jag valde ordet kommun i texten ovan för att jag syftade på de styrande organen, som är kommunala. Annars kan man gott kalla det stad för mig - som t.ex. Lidingö...

    SvaraRadera