måndag 2 juni 2008

Xbong på Victors


Victors breder ut sig ordentligt på Lilla Torg i Malmö, vilket är guld för dem när vädret är som nu. Men de är inte överdrivet giriga. Även på helgerna erbjuder de några lunchrätter till rimligt pris, fast folk skulle trängas vid utomhusborden om det så kostade skjortan.

I söndags gnistrade solen på torget och ändå fick jag en Biff Stroganoff för blott 79 kronor. Den syns på bilden ovan. Inget kulinariskt mästerverk, dessutom inte riktigt varm när den serverades. I synnerhet var märkligt nog några av champinjonerna lite kalla. Fråga mig inte hur det gick till.

Köttbitarna var lite torra och trista, och något mer krydda hade jag räknat med i en Stroganoff. Klicken med creme fraiche hade inga uppstudsiga smaker att lindra.
Men för 79 kronor på Lilla Torg en söndag var det ändå något av ett fynd.

Dryckerna är inte lika bussigt prissatta. En Staropramen på fat kostar 54 kronor för 40 cl. En enkel espresso går på 24. Det är väl så Victors och de övriga krogarna på Lilla Torg ämnar bli rika under klimatförändringen.

Här kan du läsa mer om min svunna tid som Sydsvenskans krogrecensent Bong.

2 kommentarer:

 1. Jag kan inte hitta en enda vegetarisk maträtt som herr Bong recenserat, vilket gör dina matreportage till mer teoretiska än någonting som nyttjas i praktiken för mej som är vegetarian. Kanske hamnar dina vegatariska reportage på något hemligt ställe som vi inte hittar där du är anonym spökskrivare, precis som du var på Sydsvenskan, vad vet jag.

  Annars var det fina reportage med bilder. Det känns litet äckligt med kalla champinjoner måste jag säga.

  SvaraRadera
 2. Hej Lars!
  Det är helt klart en brist hos de allra flesta krogrecensenter - vegetarisk mat behandlas sällan eller inte alls.

  Jag har gjort det några gånger genom åren, men särskilt ofta blev det inte - framför allt för att krogarna själva satsar mest på kött och fisk.

  Förmodligen vore det vettigast att ha särskilda recensenter för vegetarisk mat. Det kan behövas för att möta en stigande procent vegetarianer, och för att få krogarna att skärpa sig med detta.

  SvaraRadera