söndag 29 juni 2008

FRA-lagen inget EU-initiativ


Sydsvenskan gissar i sin ledare att FRA-lagen är genomdriven för att EU vill fördjupa sitt underrättelsesamarbete med USA. Dumheter!

Det finns inga motsvarande initiativ inom EU till den svenska FRA-lagen. Snarare undrar man i övriga EU vad vi håller på med.
Och skulle det vara så att EU är på väg mot något liknande bakom kulisserna, då torde regeringen ha avvaktat detta – just för att ha EU att skylla på.

Nej, FRA-lagen är förmodligen tillkommen för att den svenska regeringen går USA till mötes – mycket mer än en självständig nation borde.
Jag tycker att det är på gränsen till landsförräderi. Svenska medborgares integritet och privatliv säljs ut till främmande makt, som dessutom inte har minsta krav på sig att värna om andras rättigheter än USA:s egen befolknings.

Och varför? Säkert är det USA:s maniska terroristjakt och allmänna Storebrorsmentalitet som ligger bakom detta, men förmodligen också amerikansk irritation över fildelning, där svenska aktörer har en framskjuten position i världen – särskilt Pirate Bay.
När FRA väl har byggt upp sin avlyssningsutrustning är det en smal sak för en så oetisk regering som vår att använda den till lite av varje, med hemligstämpel på – och USA torde driva på för att få det till stånd.

I motsats till Sverige är EU inte alls särskilt tjänstvilligt gentemot amerikanska krav. Så skyll inte på EU! Det här har svenska politiker ställt till alldeles själva.

Se också DN:s ledare om FRA. En avslöjande beskrivning av bakgrunden till FRA-lagen och alla turer som ledde fram till den, finns i Aftonbladet. Där skymtar även de utländska intressena.

2 kommentarer:

 1. KRIGET HAR BÖRJAT.

  EN NY RÖRELSE HAR STARTAT:

  http://www.youtube.com/user/immortaltechnique?ob=1

  SvaraRadera
 2. Låtar som The fourth branch hittas inte i butiker

  http://www.youtube.com/watch?v=u8svjkIIzfs&feature=related

  MEn JAY Z kan uppträda i sverige och sponsras..

  http://www.youtube.com/watch?v=7B-0V0jq0Fo

  Alla som följer rap genren mer eller mindre vet att marknaden luktar skummt då det finns mycket underground.

  Hjärntvättsmaskeneriet är redan på plats.
  Lazyboy ger även en tankeställare.

  http://www.youtube.com/watch?v=EROOFaVFJRg

  Krossa FRA,, Krossa förtrycket och lögnerna..

  Jag lever hellre ett kort liv och gör vad som är rätt än ett långt liv i en lögn.

  SvaraRadera