onsdag 22 september 2010

Mer politisk matematik: 70 x 7

Vänd andra kinden till, heter det i bibeln, vilket ibland är lättare sagt än gjort. Ett mästerligt prov på detta berättar en f.d. Ku Klux Klan-ledare om. Han mötte en svart pastor som det bara inte gick att hata.Vi behöver nog ta lärdom av detta i hur vi bemöter Sverigedemokraterna. Just nu brusar landet av hatiskhet, men det gör mer skada än nytta. Den som hatas har svårt att göra annat än att hata tillbaka. Den onda cirkeln måste vi lyfta oss ur.

Sverigedemokraterna är – liksom Ny demokrati före dem – en missnöjesyttring. Sådana ska man inte avfärda och tysta utan att ha lyssnat på dem och försökt finna något slags samförstånd. Det går att nå med de allra flesta människor på vår jord. Inte riktigt alla, tyvärr, men så är det även väldigt ont om sådana som pastorn KKK-ledaren berättar om.

PS: För de måttligt bibelbelästa: Jesus fick frågan hur många gånger man ska förlåta sin nästa. Var t.ex. sju gånger nog? Nej, sjuttio gånger sju, sa Jesus.

DN skriver om Sverigedemokraterna bl.a. här, här och här.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

5 kommentarer:

 1. Oj oj oj... Så bra! Så underbart bra!

  Inte tal om att vägra sminkloge och utskottsplatser där inte. Våra politiker har en del att lära. Och vem har inte det...?

  SvaraRadera
 2. Trevligt att läsa och lyssna!

  SvaraRadera
 3. http://deadramaonline.wordpress.com/2010/09/25/uppdrag-overtyga-en-sverige-demokrat/

  SvaraRadera