söndag 21 november 2010

Premiär för min blogg på engelska

Jag fick ett ryck och startade en blogg på engelska. Den har det föga fantasifulla namnet Stefan Stenudd's Blog men är ändå ämnad att handla mycket om just fantasi och konstens övriga rus. Vi får se hur jag lyckas hålla mig till det.

De senaste åren har jag mestadels skrivit böcker på engelska. Jag tror det har blivit sådär åtta, nio stycken vid detta lag. Och min engelska hemsida stenudd.COM har rätt många engagerade besökare, framför allt dess aikidosidor men även annat där. Så det var dags att även blogga på engelska.

I mitt första blogginlägg ”What makes me tick” berättar jag om min bakgrund och vad jag utifrån detta tänker mig att skriva där. I och för sig tänkte jag ungefär detsamma med denna min blogg på svenska, men det blev betydligt mer politik och debatt än jag hade föreställt mig.

Kanske glider det åt samma håll med den engelska bloggen, men än så länge tänker jag mig att fokusera på konst – egen och andras. De första tre purfärska inläggen får sägas klara målsättningen.

Jag hoppas att ni som gillar att titta in till denna blogg även ska ha lust att göra besök på den engelska varianten, gärna också ge kommentarer på det som dyker upp där.

Välkomna till Stefan Stenudd's Blog!

15 kommentarer:

 1. Lite astrologi skulle vara roligt. Man behöver inte nödvändigtvis "tro" på astrologi för att läsa om det och tycka att det är spännande.

  SvaraRadera
 2. Jag tror många skulle uppskatta Bong med tanke på det intresset som finns för restaurangvärlden.Isåfall skulle det vara de som fick bra kritik. Nu är det ju inte helt lokalt, men vi har ju många turister i Sverige sommartid och god mat uppskattar alla. Helt klart en personlig favorit.

  SvaraRadera
 3. Jag kan bara önska lycka till. Jag lär knappast följa nya bloggen, jag har ingen särskilt välutvecklad engelsk språkkänsla. Men som sagt var: go for it! ;-)

  SvaraRadera
 4. Mattias, jag tror inte att min blogg ska ställa alltför stora krav på läsarnas språkkunskaper. Jag gör det ju inte på mig själv.

  SvaraRadera
 5. Lars, jag gillar din attityd till astrologin. Så sant så, man behöver inte alls tro på det för att intresseras. Bland annat är astrologin i botten på det mesta symboltänkandet i hela vår historia.

  Mats, jo det kan gott hända att jag skriver något om krogar, mat och vin även på den engelska bloggen. Man borde ju lyfta fram de skånska pärlorna för världen, när inte Guide Michelin bekvämar sig hit.

  SvaraRadera
 6. Det har kommit signaler i cyberrymdens etervågor från plejaderna. De grå utomjordingarna har undanhållit för oss människor på jorden sedan reptilstadiet de 13 livgivande molekylerna 12 ingår i våra kroppar medan den 13.onde är universell

  De "grå" har undanhållit 11 molekyler för oss.

  Vår och HÖST 2012 för kommande etapp.

  Plejaderna arbetar med oss för att få oss att vakna och förstå och göra positiva förändringar utifrån vårt nya medvetande.

  På vissa planeter i plejaderna tror man på levande konst som har sin egen vibration, färg, ton, ljud och sina egna underbara känslor som man upplever genom hela kroppen när man rör vid dem.

  Atmosfären liknar vår med syre som huvudingrediens, men med en hel del andra ämnen som inte finns på jorden. De skapar det väder de vill ha och de vill helst ha sol, därför blir atmosfären grön.

  Man har underjordiska städer och städer under vattnet. De har vatten men inte som vi tänker på vatten, för dem är vatten ett medel för självuttryckande.

  De har is men den är inte kall och hård som här för de tror inte på det som är ”bekvämt”.

  Allt är skapat utifrån tankens kraft utifrån den mentalitet och trosystem som ligger till grunden för deras medvetenhet. Deras växtlighet är saftigare och rikare men liknar annars vårt. De flesta frukterna växer på träd

  Hela länken.
  http://paranormal.se/topic/stjarnhop/plejaderna.html

  Rålle.

  SvaraRadera
 7. Stefan, du som emellanåt har levererat väldigt läsvärda tankar om... skall vi kalla det "mainstream-underhållning" - har du något att säga om TV4:s tittarsuccé "Så mycket bättre"? För egen del är jag glatt överraskad, får jag säga. (Allt fyran gör som inte är direkt kass är i och för sig en glad överraskning, men ändå.) Att det kunde vara så underhållande och trivsamt att se kända artister göra covers av varandras låtar!

  Och jag antar att du inte har missat Septembers/Petra Marklunds version av Di Levas "Vem ska jag tro på". Herregud, vilken tolkning! Jag har lyssnat på den hur många gånger som helst nu, och får fortfarande gåshud - bokstavligt talat, faktiskt. Från att aldrig ha hört talas om människan står hon nu plötsligt högt upp på min lista av Sveriges bästa sångerskor.
  http://www.youtube.com/watch?v=JhSneF1Kl_8

  Hoppas förresten att du inte låter den här bloggen förtvina nu när du har en engelskspråkig också. Kan tänka mig att det blir jobbigt att hålla liv i två på samma gång. Men jag kommer nog inte att följa den andra, jag tycker du är som mest intressant när du pratar om svensk politik, svensk underhållning etc. Och man utsätts ändå för så mycket engelska från alla håll och kanter, så på min "slöläsartid" föredrar jag att vila i svenskan så mycket jag kan.

  SvaraRadera
 8. Börjesson, det var ett sammanträffande. Jag kollade in programmet på SVT Play och YouTube, efter att en kamrat hade rekommenderat det. För att vara ett program i den stilen är det markant lyckat med sin förankring i artisterna och deras talanger. Jag blev också framför allt gripen av Septembers mäktiga och friskt egensinniga tolkningar av kollegornas låtar. Där ser man vilka genuint stora talanger som kan dyka upp helt utan Idols förtjänst...

  Inom det närmaste kommer jag framför allt att koncentrera mig på den engelskspråkiga bloggen, men det blir nog några nedslag i den svenska också, då och då. Idag var jag frestad att skriva flera stycken, på grund av diverse nyheter, men fick annat att göra.

  SvaraRadera
 9. Nåja, i ärlighetens namn har September nog sålt fler skivor än resten av gänget tillsammans, så någon doldis var hon knappast (utom för mig). Hon har bara inte varit "profet i sitt eget land" förut.
  Jag fortsätter att för varje lyssning blir mer imponerad av hennes "Vem ska jag tro på". Hon har en sån otrolig precision; varje litet avsteg från huvudmelodin, varje liten skörhet eller plötslig mäktighet i rösten verkar så in i minsta detalj genomtänkt. Det hade varit roligt att veta hur mycket jobb hon har lagt ner på sitt arrangemang och sin sång.

  Lycka till med den engelska bloggen!

  SvaraRadera
 10. Börjesson, jag gillar dina ord för hennes sångs förtjänster. Skulle inte kunna ha sagt det bättre själv :)

  SvaraRadera
 11. Vad har du för stjärntecken själv Stefan?

  SvaraRadera
 12. En bild på MÄSTAREN av den 7. ljusstrålen S.-G. I Vattumannens tidsålder från 1950 ------- 2500år framåt!

  http://api.ning.com/files/WkfHBFi30wFP9UZbrBoFwnE0c2YhIHb3JQ*E6u6SB-2IC47P9mxZNXFw1mdXFHaQlPOamlQDYNou7els-B-LSY22HZuN566q/8SAINTGERMAIN.jpg

  Rålle.

  SvaraRadera
 13. Det här är med stjärntecken är rätt fascinerade, jag har dock alltid undrat.. Om man är född den 24:e oktober och skorpionens "period" infaller från och med den 23:e oktober, kan man verkligen kalla sig för en skorpion då? Suttit och överanalyserat detta ett tag nu..

  SvaraRadera
 14. Anonym 16:00, datumgränserna mellan stjärntecknen skiftar en aning mellan åren, på grund av vårt system med skottår, men den 24:e oktober torde vara Skorpion så gott som varje år.
  Du hittar hemsidor på nätet som gratis räknar ut ditt horoskop exakt. Då vet du besked.

  SvaraRadera
 15. Jag skulle väldigt mycket uppskatta om du ville lägga till en länk till horoskop.nu bland dina länkar.

  SvaraRadera