torsdag 18 november 2010

Från Wikileaks till en läckande kondom

Nu är åklagarna igång mot Wikileaks grundare Julian Assange igen. Han är häktad i sin frånvaro för vad som kallas våldtäkt med mera. Mycket är märkligt i dessa turer, och den som riskerar att till slut stå med rumpan bar är nog snarast den svenska rättvisan.

Tidigare i år kom en anmälan från två kvinnor som hävdade att Assange begått sexualbrott mot dem vid en vistelse i Sverige. Först skulle han häktas, sedan icke, och det var en röra av motstridiga påståenden där hönan syntes visa sig vara en fjäder.

Nu är saken återupptagen, denna gång genom att åklagaren begär Assange häktad i sin frånvaro, eftersom han inte är i Sverige. Han ska vara ”på sannolika skäl” misstänkt för våldtäkt med mera, men häktningen verkar mest handla om att man vill ta in honom till förhör.

Märkligt att det kommer först nu, och inte till exempel när han fortfarande var kvar i Sverige. Det är också underligt att det uttrycks så burdust, som om det mestadels handlar om att misskreditera Assange offentligt. Han är alltså inte dömd, inte ens hörd, och kallas ändå av åklagarväsendet en våldtäktsman – vilket basuneras ut till pressen och därmed över världen. En gång till.

Assange kommer även att efterlysas internationellt, meddelar åklagarämbetet på sin hemsida. Där säger de också:
”Av hänsyn till utredningen och de parter som berörs har åklagaren inte möjlighet att lämna närmare information om de misstänkta brotten eller vilka utredningsåtgärder som hittills har vidtagits.”

Det är märkligt, eftersom tidigare offentliggjorda handlingar i fallet redan spritts över världen, om än svensk press verkar hålla tyst om dem, och där redogörs tydligt för händelseförloppet och de ”misstänkta brotten”. Exempelvis presenterade redan i augusti Mail Online vad som verkar vara ett trovärdigt referat av kvinnornas egen beskrivning av vad som skett.

Där framgår det att allt var frid och fröjd tills kvinnorna upptäckte att Assange hade haft sex med båda. Då gick de gemensamt till polisen med sin anmälan. All sex hade i allra högsta grad varit i samtycke – en av kvinnorna hade i själva verket strävat ditåt med en envetenhet som leder tankarna till en stalker.

Vad kvinnorna har anmärkt på är i båda fallen lapsus med kondom. I första fallet gick den sönder och kvinnan anser att Assange gjort det medvetet – man undrar varför. I andra fallet hade de en gång haft sex utan kondom och nu insisterar kvinnan på att Assange ska testas för veneriska sjukdomar – men är det verkligen något som en domstol kan döma honom till, och vore det inte smidigare om hon själv undersöker om hon fått några?
I så fall är det i och för sig inte säkert att det är från Assange, utan det kan lika gärna visa sig att hon smittat honom.

Vi har många gånger sett exempel på att människor på allehanda håll i rättsapparaten agerat spektakulärt för att skapa mediabuller och göra karriär på kända rättsfall, förbi förnuftets och juridikens gränser. Det gäller såväl advokater som åklagare. Säkert gäller det även här. De kan inte låta chansen till internationell uppmärksamhet gå dem förbi, vad det än kostar såväl Assanges som de två kvinnornas anseende.

Men här spökar också den förnyat strama sexualmoral som det offentliga Sverige i hög grad återvänt till under de sista decennierna, och som luktar viktorianism och frireligiös hysteri.

Numera är det rättsliga begreppet våldtäkt så mycket mer än vad vi traditionellt förknippar med ordet. Det är ett nyspråk à la Orwells 1984 som får beklagliga konsekvenser, eftersom vi – speciellt när vi inte delges detaljerna – fortsätter att anta att den gamla betydelsen av ordet åsyftas.

Svensk sexualbrottslagstiftning har gått åt fanders om den innebär att en älskogspartner långt i efterhand kan anmäla för ett grovt sexualbrott, på grund av senkommet missnöje med antingen hur kärleksstunden gestaltade sig eller vad den sedan ledde till i relationen. Något som vid själva tillfället är i samförstånd och inte innehåller brott kan inte sedan bli brottslig bara för att ena parten omvärderar upplevelsen.

I fallet Assange har båda kvinnorna villigt gått in i sexuellt umgänge med en världskändis som just då var ofantligt mycket i ropet. Inget ovanligt. Kändisar råkar ut för det varje dag. Rättsapparaten vill inte låtsas om denna aspekt, fast den är alldeles uppenbar i kvinnornas egen redogörelse.

I stället beter sig rättvisan ungefär som groupies, i det att dess företrädare i denna sak slickar i sig uppmärksamheten även om det sker på bekostnad av Assanges rykte och vandel, och detta innan han ens har förhörts i ärendet.

Om det än en gång visar sig att hela hönan är en fjäder, då är det bevis på den svenska rättsapparatens bedrövliga fördärv. Då måste vi fråga oss hur rättvisan kan ställas inför rätta.

Här skriver DN, Svenskan, Aftonbladet och Expressen om häktningen.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , . Intressant?

48 kommentarer:

 1. Detta är inte alls förvånande. Det som kan vara förvånande är att USA väntade så länge med sitt "go" till svensk åklagarmyndighet/justitiedepartement. Att det rör sig om en sexfälla kan nog ingen betvivla

  SvaraRadera
 2. Väldigt bra sammanfattat. Mycket bra skrivet.

  SvaraRadera
 3. Det vore väl knappast första gången CIA fabricerar något? Sverige är svagt för de häftiga CIA och FBI-killarna.

  SvaraRadera
 4. Rättvisa lol var någonstans???

  SvaraRadera
 5. Luktar CIA på lång väg. Sexfälla för att få han veck... inget annat.

  SvaraRadera
 6. Observera vilken roll Claes Borgström spelar i det hela. Kvinnornas advokat.

  Observera också den kamp som vissa feminister för för omvänd bevisbörda ifråga om samtycke till sex. Anna vad-hon-nu-heter på SvD argumenterade för den saken i sin tidning för någon vecka sedan, med bland annat orden (fritt ur minnet) "även om inte svenska domstolar kommer att tillämpa den, vore det en moralisk vinst att uttalat samtycke skulle krävas". För det första: varför propagera för en lag som man inte räknar kommer att tillämpas? Det luktar hyckleri. För det andra: Assanges fall visar att den mycket väl skulle kunna komma att tillämpas.

  Kontrakt på att få ligga, någon, tjej eller kille?

  SvaraRadera
 7. Att han nu bevisligen är en våldtäktsman är ingenting som förvånar, nu hoppas jag man hittar honom snarast och sätter honom bakom lås och bom

  SvaraRadera
 8. Anonym 20:45, inget är ännu bevisat. Vi är alla oskyldiga tills motsatsen har bevisats - i annat fall vore vi alla skyldiga.

  SvaraRadera
 9. Jag läser i Aftonbladet att: "Assange häktas för ett fall av olaga tvång den 13-14 augusti i Stockholm, sexuellt ofredande den 13-14 augusti i Stockholm, sexuellt ofredande den 18 augusti eller dagarna däromkring i Stockholm, sexuellt ofredande den 16-17 augusti i Enköping och våldtäkt den 17 augusti i Enköping."

  Det är en hel klase, vilket verkar alldeles absurt. En människa som under bara några dagar gör sig skyldig till så många övergrepp torde rimligen ha betett sig likadant under många dagar dessförinnan, så varför är detta mig veterligt första gången han anklagas för dylikt? Om det är fråga om samma två kvinnor måste man undra varför de i så fall gjorde sig tillgängliga för upprepade övergrepp.

  Besynnerlig historia. Jag undrar verkligen hur svensk rättvisa agerar och hur den ser på sexualiteten numera.

  SvaraRadera
 10. Vilka är tjejerna? Kan detta verkligen ha ramlat Assanges fiender rakt i händerna? Det verkar inte alltför långsökt att det rör sig om en fälla från början till slut.

  Ingen bör dömas utan bevisning, inte tjejerna heller. Men troligare än att Assange är våldtäktsman tycks möjligeheten att tjejerna har agerat på någons uppdrag.

  Hoppas att någon vill luska i saken.

  Jävligt otäckt land ni börjar få. Eller vi kanske; jag bor ju utomlands.

  SvaraRadera
 11. Hej Storebror! bör jag väl passa på att säga.

  Han läser ju och samlar på sånt här.

  SvaraRadera
 12. Bra skrivet. Skrämmande hantering av ärendet från det så kallade rättsväsendets sida. Den ena tokfeministen till åklagare är värre än den andra. Vill man veta vilka tjejerna är så kan man kolla på flashback. /Anders

  SvaraRadera
 13. Sverigge slickar röv för USA återigen!! Det är klart att CIA står bakom allt detta. Folk är ju dumma och naiva om dom tror annat.

  SvaraRadera
 14. Enligt Flashback rör det sig om Anna Ardin, tongivande inom socialdemokraternas kristna gren Broderskaparna och vad som beskrivs som - på Flashback då - radikalfeminist med en klart uttalad tendens att se kvinnor som mäns offer.
  Det förefaller möjligt och troligt att hon har övertolkat våldtäktsbegreppet i förhållande till vad de flesta skulle anse rimligt; om än måhända med stöd av gällande svensk lagstiftning. Det kan hur som helst besvara din fråga Stefan, hur Assange plötsligt kan ha visat prov på detta beteende så frekvent; det är nog så att kondomvägran ingen annanstans än i Sverige skulle ha tagits upp i domstol, åtminstone inte rubricerat som våldtäkt.

  Någon säger på Flashback att åtskilliga trådar kopplade till den kristna socialdemokratin har rensats på inlägg som påvisat tidigare vänskap mellan Ardin och Assange.

  Det påstås också på Flashback att hon har en bror i svensk afghanistantrupp - åtminstone en antydan till ett motiv att vilja sätta dit Assange. Vilket jag ingalunda påstår att hon ville, men det verkar rimligt att dryfta misstanken.

  SvaraRadera
 15. Mattias, ganska bestickande för henne är den handledning i hämnd på otrogna män som hon skrivit på sin blogg och tagit bort efter sin anmälan mot Assange. Samma gjorde hon med några Twitterinlägg som visade hur glad hon var i Assanges sällskap även efter påstådd våldtäkt.
  Det går förstås att hitta alltihop på nätet. Att radera på internet är ingen baggis.

  SvaraRadera
 16. Jag glömmer aldrig en januaridag i Madrid för ett par år sedan. Jag talade på morgonen med en psykolog - kvinnlig - om hur mödrar där regelmässigt drar in barn och utnyttjar dem som gisslan i vårdnadstvister, ofta med ekonomiska motiv. En av hennes klienter hade mördats av torpeder. Exfrun misstänkt men aldrig fälld. Senare på dagen träffade jag en italienare som regelmässigt mottog hot och okvädingsord av sin exfru, till och med i SMS-form, men rättsväsendet tog inte alls upp det. Det ansågs som normalt beteende av en kränkt - lämnad - kvinna och var inget att ta på allvar.

  Senare på kvällen, på lokala chokladbaren: nyheter. Fyra kvinnor mördade av sina män i Spanien den dagen.

  Könskrig...

  SvaraRadera
 17. Mycket bra analys o sammanfattning Stefan!! Tack!
  Jag är personligen nästan övertygad om att typ CIA ligger bakom; vi är ju för tusan i krig tillsammans med dem!! Sverige = USAs lydstat?

  SvaraRadera
 18. Hello CIA, finding antything interesting here?!!

  SvaraRadera
 19. Den här affären får mig osökt att tänka på historien om kvinnan som stod inför dommaren i ett sexmål; "...först våldtog han mig, sedan fikade vi och sen våldtog han mig igen..."
  /björn

  SvaraRadera
 20. Björn, jag minns också den vitsen, och sällan har den varit så mitt i prick.

  SvaraRadera
 21. Passa på att skratta för snart är den obegriplig...

  SvaraRadera
 22. Kan ingen JO-anmäla åklagaren? Det verkar som om våldtäktsanklagelsen drivs för PR-värdets skull, vilket borde vara missbruk av myndighetsutövning.
  Assange skall, enligt sin svenska advokat, erbjudit sig att bli förhörd, och föreslog en rad datum, som åklagaren tydligen avvisade. Och innan han lämnade landet frågade han åklagaren om det förelåg några hinder att resa från Sverige, och fick svaret Nej.
  JO borde få ta sig en titt på hur åklagaren hanterat fallet.

  --Ahrvid

  SvaraRadera
 23. Nytt kapitel i storyn. Läs

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2220799/assanges-forsvarare-till-attack-mot-overaklagaren

  Min kommentar: Att åklagaren följt rutinerna - mer exakt, den praxis som åklagarmyndigheterna själva utvecklat (som jag skulle beskriva det) - betyder inte att det är ett schyst förfaringssätt. Jag tycker egentligen att det är ganska bra att utländska rättssystem - äntligen - får anledning att kommentera/kritisera den primitiva nivå som rättssäkerhetsskyddet förts till i Sverige. Det är fanimej skämmigt hur de betett sig. Och för övrigt beter sig generellt, för så här gör de jämt, det var bara det att Assange är ett högprofilärende.

  Även om praxis ser ut på visst sätt så måste de ju reflektera själva och arbeta för en förändring. Men icke!

  SvaraRadera
 24. Jag har inte trott på en komplott, men när man läser beskrivningen på Mail Online kan man ju nästan få för sig att kvinna B är lejd av någon. Hon har tagit inititiativ både till kontakten med JA och till besöket hos polisen. Hur det än är med det så måste ju detta ha varit gudasänt för den svenska regeringen. JA tänkte söka utgivarbevis för WikiLeaks. Då hade man tvingats att välja mellan att skada förhållandet till USA eller att svika alla ideal som man påstår att vi står för. Om valet hade gått så som s hoppades så kanske Borgströms partner i advokatfirman fått hantera det delikata ärendet.

  Man kan väl bara hoppas att slutet blir att svenska staten inkallas till Europadomstolen för att "stå skolerett" som norrmännen säger.

  SvaraRadera
 25. Vad som blottas här är framför allt svensk rättvisas tillkortakommanden. En nonchalans för den anklagades rätt före dom, en hysteri i sexualbrottsmål, som fått en opportunistiskt framkallad rättsröta, och så vidare. Dags för förnuft, sans och måtta.

  SvaraRadera
 26. Snygg avslutning:
  "Om det än en gång visar sig att hela hönan är en fjäder, då är det bevis på den svenska rättsapparatens bedrövliga fördärv. Då måste vi fråga oss hur rättvisan kan ställas inför rätta."

  Mitt i prick:
  "Stefan Stenudd sa...
  Anonym 20:45, inget är ännu bevisat. Vi är alla oskyldiga tills motsatsen har bevisats - i annat fall vore vi alla skyldiga."

  Jag själv är alldeles matt för att orka delta i diskussioner mer.
  Men fortsätt vara den intellektuella motkraft du är och som behövs

  Rättsapparaten håller på att omvandlas till ett monster som kommer att sluka oss alla inklusive kvinnor...
  /Järt

  SvaraRadera
 27. Det hela har skötts på ett oerhört märkligt sätt och jag ska då tillägga att jag inte tror att USA ligger bakom utan att det snarare handlar om hur unket det svenska rättsväsendet är. Jag är kvinna och tycker att det är bedrövligt att se fall som dessa - fall som dessa bidrar till att kvinnor som faktiskt blivit våldtagna inte blir tagna på allvar.

  SvaraRadera
 28. För att ytterligare förtydliga: jag lutar åt att Assange är oskyldig, och oavsett detta har hanteringen av fallet varit undermåligt.

  SvaraRadera
 29. Eva: Precis, det ligger ju minst lika mycket i kvinnors som i mäns intresse att våldtäktsbegreppet tas på allvar.

  Jag håller med dig: det verkar alltför långsökt att CIA skulle ligga bakom denna unkna soppa. Snarare luktar det svenskt bigotteri om den.

  SvaraRadera
 30. Förstår inte hur du efter att ha läst Daily Mail's artikel i vilken det klart och tydligt står "Most of what then followed has been blacked out in her statement" tycker att det "framgår det att allt var frid och fröjd tills kvinnorna upptäckte att Assange hade haft sex med båda."

  SvaraRadera
 31. Anonym (21:58), det var nog de här raderna:

  "But after the event she seemed unruffled enough to go out to buy food for his breakfast.
  Her only concern was about leaving him alone in her flat. ‘I didn’t feel I knew him very well,’ she explained.
  They ate in an atmosphere that was tense, though she said in her statement that she tried to lighten the mood by joking about the possibility that she might be pregnant.
  They parted on friendly terms and she bought his train ticket back to Stockholm. When she asked if he would call, he said: ‘Yes, I will.’
  "

  http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1307137/Supporters-dismissed-rape-accusations-WikiLeaks-founder-Julian-Assange--women-involved-tell-different-story.html#ixzz163691GJn

  SvaraRadera
 32. @Eva: Jag instämmer helt i dina slutsatser. Inte ngn komplott. Håller det för mindre sannolikt att det var något sexuellt tvång eller övergrepp. Men ä v e n om det var det så har svenska myndigheter behandlat Assange heltokigt. Det har varit en typisk von oben-attityd, utan föreställningen att han kan vara oskyldig, utan hänsyn till att han närmast tjatat om att få bli förhörd innan han lämnade Sverige. "Vi har vår rutiner" (läs: Vi brukar göra så här; min notering). Det är skitskämmigt att vara svensk när detta dilettantmässiga länkas ut över hela världen. Enligt mitt förmenande.

  SvaraRadera
 33. Jag har först nu läst artikeln i Daily Mail och fått en lite annorlunda bild än vad jag hade innan. Var det inte så att han genomförande ett kondomlöst samlag utan hennes lov och vetskap? Om så är fallet är både hennes senkomna insikt om att allt kanske inte gått rätt till och viss mån hennes anklagelser förståeliga. Någon form av sexuellt utnyttjande torde det röra sig om, även om jag tror att vi bör reservera ordet våldtäkt för grövre beteenden än så.

  SvaraRadera
 34. jumallasrio@hotmail.com02 december, 2010 16:58

  Apologies. I can't write in Swedish. But I would like to know how can we start a movement here to nominate Ms M Ny to become a prosecutor for Guantanamo Bay cases. She is perfect for accusing people without prove, to demand that people have no access to a lawyer.

  How can we start a petition? The Swedish Supreme court is a kangaroo court. How sad.

  SvaraRadera
 35. That is so. The Swedish justice is very home made ("home knitten" we call it in Swedish; and so is my English, I fear) and relies on a tradition of political pragmatism.

  Would you believe that Sweden does not even have a Constitutional Court?

  A petition would be wonderful. The international reputation is a weak point, of course.

  SvaraRadera
 36. Assange is my hero in this time of darkness.
  To see the Swedes give some improbable cause to arrest him is shocking. I really like the idea of Ms. M Ny being he prosecutor for the Guantanamo Bay cases!!!or maybe she has already done a stint overseas....hell has no fury as a women scorned.....

  SvaraRadera
 37. Förmodligen är är de nämnda fallen uppdiktade för att få hit honom, sedan begärs han utlämnad av USA. Föga överraskande stöder Kina USA denna gång och föreslår lämpliga åtgärder. Vad det betyder behöver vi knappast tvivla på.

  SvaraRadera
 38. Det blir säkert etter värre nu när Assange har lovat att ge sig på storbankerna.

  SvaraRadera
 39. Jag har full förståelse för att allt man säger in stängda rum, mellan två personer/parter, inte alltid förtjänar vidare spridning. Samtidigt tycker jag det är bra att det värsta hyckleriet - för att inte säga brotten - kommer fram i offentligheten. Det blir liksom en 'wash-out' som öppnar ögonen OCH som ger hycklare och brottslingar anledning att tänka till en extra gång - nästa gång.

  SvaraRadera
 40. Anna Ardin var är du? Kan inte du berätta om du tycker att detta var våldtäkt, dvs sex mot din dåvarande vilja och huruvida Assange i så fall gavs en tillräckligt stark signal om detta?

  För övrigt hoppas jag att detta fall åtminstone för det goda med sig att vi återgår till tidigare kategorier otukt, sex med minderårig, sexuellt utnyttjande och våldtäkt, så att vi har en aning om vad vi pratar om.

  SvaraRadera
 41. Tycker inte att Anna Ardin håller sig till sitt 12-stegsprogram för hämnd mot män, hon gör avsteg i åtminstone steg 3:
  Steg 3
  Proportionalitetsprincipen. Kom ihåg att hämnden inte bara ska matcha dådet i storlek utan även i art. En bra hämnd är kopplad till det som gjorts mot dig. Om du till exempel vill hämnas på någon som varit otrogen eller som dumpat dig, så bör straffet ha något med dejting/sex/trohet att göra.
  Att lämna ut någon till ett förmodat dödsstraff för att man är besviken på sexet är knappast proportionerligt. Besvikelsen verkar mest handla om att båda trott sig betyda något särskilt för honom och upptäcker att han haft sex med den andra också. Men båda kan också ha haft ett uppdrag från annan part med tanke på deras beteende.

  SvaraRadera
 42. Mathias Karlsson07 december, 2010 19:05

  Klippt och klistrat från DN.se

  "Assange har tidigare diskuterat risken för att en häktning i Sverige skulle kunna leda till att han lämnas ut till USA.

  – En hypotetisk fråga, tyckte Ny.
  Jag har inte utfärdat en europeisk arresteringsorder på honom för att han ska lämnas ut till USA."

  SvaraRadera
 43. @Mathias: Det förhindrar inte att det skulle kunna ske. Kan inte juridiken när det gäller dylikt, men det är ju inte så att amerikanska myndigheter agerar förrän de vet att han är i förvar. Och varken Marinne Ny eller någon annan vet ju vad som kommer att ske i framtiden. En sak kan man i alla fall vara säker på. Det är att USA säkerligen kommer att försöka få Assange till förhörsrummet, one way or the other. Den andra saken är att Assange utmanat så starka krafter att han kommer att få problem framöver, oavsett var han vistas. Jag menar, Kina, Ryssland, USA, arabländerna och världens största banker; det kommer att bli svårt för honom om han överhuvudtaget överlever de närmaste 3-5 åren.

  SvaraRadera
 44. Kanske börjar det klarna...

  Aftonbladet återger idag - vaga - uppgifter om att de båda kvinnorna inte tänkt anmäla, utan bara var ute efter att få honom testad. Det ska ha varit Borgström och åklagaren som drivit på för en polisanmälan.

  Den historien känns mer logisk för mig. Ardin visste inte vilka hon spelade i händerna. Måhända.

  SvaraRadera
 45. Mattias, det var en öppning. Dammen kan brista och då blir det skriva även i svenska tidningar. Sent ska syndaren vakna...

  Det finns dock en aspekt till - en utländsk tidning nämnde att när kvinnorna vände sig till polisen för rådgivning, inte anmälan, undvek de att senare anklagas för falsk tillvitelse (falsk anmälan). Det kan de ha gjort med beräkning.

  SvaraRadera
 46. Sant. Någon duvunge är åtminstone inte Ardin, uppenbarligen.

  Ännu en aspekt på frågan nuddar HAX vid på sin blogg: kanske vore Assange säkrare i Sverige än någonannanstans, trots allt. En sak är att svenska maktpersoner törs spela under täcket med amerikanerna, men ett öppet samarbete med tveksam laglighet lär inte vara fullt så enkelt att opinionsmässigt ro hem.

  SvaraRadera
 47. Jag hittade följade på nätet:

  (1)Assange Accuser Worked with US-Funded, CIA-Tied Anti-Castro Group
  Julian Assange’s chief accuser in Sweden has a significant history of work with anti-Castro groups.

  Anna Ardin (the official complainant) has ties to the US-financed anti-Castro and anti-communist groups. She published her anti-Castro diatribes in the publication Revista de Asignaturas Cubanas put out by Misceláneas de Cuba. This periodical is the product of a well-financed anti-Castro organization in Sweden, connected with Union Liberal Cubana led by Carlos Alberto Montaner with CIA ties .


  In Cuba she interacted with the feminist anti-Castro group Las damas de blanco . This group receives US government funds and the convicted anti-communist terrorist Luis Posada Carriles is a friend and supporter. Hebe de Bonafini, president of the Argentine Madres de Plaza de Mayo as says that “the so-called Ladies in White defend the terrorism of the United States.”

  Luis Clemente Faustino Posada Carriles is a Cuban-born Venezuelan anti-communist extremist. A former Central Intelligence Agency agent,convicted in absentia of involvement in various terrorist attacks and plots in the Americas, including: involvement in the 1976 bombing of a Cuban airliner that killed 73 people;] admitted involvement in a string of bombings in 1997 targeting fashionable Cuban hotels and nightspots; involvement in the Bay of Pigs invasion; involvement in the Iran-Contra affair…  And she just happens to have been expelled from Cuba.


  ----------------------------------
  (2)Ardins svenske advokat, Claes Borgström, som har starka kopplingar till Socialdemokraterna, har tidigare sagt att det inte finns några kopplingar till CIA.
  ---------------------------------
  (3)
  rebellabloggen:
  FÖRFATTARE:
  Anna Ardin*********
  Mia Päärni
  Sara Gunnerud
  Kristina Persdotter
  gabriella granditsky
  REBELLOR
  Anna Ardin
  Åsa & Alexandra Einerstam
  Ina Sparrman
  Johanna Falk
  Josefin Deiving
  Kajsa Borgnäs
  Marika Lindgren-Åsbrink
  Mia Päärni
  Sara Holm
  Veronica Palm
  ----------------
  (4)
  Julian Assange versus Socialdemokratiska partiapparaten: Anna Ardin raderar bevis
  07 december 2010, kl 15:02 Skrivet av Tankesmedjan Mänsklighet Anmäl !
  Läs mer på:
  http://www.samtycke.nu/2010/09/fallet-assange-uppgifter-raderas-om-och-om-igen

  SvaraRadera