onsdag 3 november 2010

Paparazzi som den borde framföras

Jag skrev nyss något om Justin Bieber, USA:s nya barnstjärna, som lämnar mig oberörd. Det gör dock inte den ännu yngre Greyson Chance, som ser ut att vara på väg mot ett liknande genombrott. Han fullständigt brinner av talang.

Den trettonårige Greyson är också ett YouTube-fynd. I april lade han upp ett klipp där han sjöng Lady Gagas Paparazzi på något slags skolföreställning. Hittills har den fått över 32 miljoner visningar. Här är den:Det är ett gripande framträdande. Det är också musikaliskt myndigt på ett sätt som inte borde vara möjligt av en så ung artist, som dittills blott spelat för eget nöjes skull. Han kramar fram ur låten en storhet som den inte har i Lady Gagas egen version.

YouTube och andra sociala medier vänder alla våra gamla föreställningar på huvudet vad gäller talang och artisteri, vilket främst beror på att här kan unga musiker nå sin publik utan den förödande omvägen genom skivbolagen, som dessutom alltid gör korkade urval utifrån sitt snöda vinstintresse och sin banala föreställning om ”vad folk vill ha”.

Man får se om Greyson Chandler klarar sin storartade stämma genom puberteten och sitt innerliga uttryck genom musikbranschens korrupta förvridning av artisteri. Men hur det än går finns ovanstående video kvar till beskådan, och det är inte illa det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Intressant?

1 kommentar:

  1. Ojojojojoj...Riktigt skönt,Stor inlevelse.
    Hoppas hans talang överlever skivbolagens rovdrift på unga fina musiker,då blir han stor!

    SvaraRadera