tisdag 29 juni 2010

Pausunderhållning


Idag åker jag till Tjeckien för mitt årliga aikidoläger där, så resten av denna vecka blir det nog inga fler blogginlägg. I stället bjuder jag nu på lite underhållning, att glädja bloggens läsare under tiden: den lika skicklige som lustige standup-pianisten Tim Minchin.

Här framför han en kärlekssång som måste kallas krass:Normalt sitter han vid en långsträckt flygel, som han spelar flyhänt och ytterst musikaliskt, medan han sjunger sina spirituella och skojfriska sångtexter. Humorn är ramverket, men essensen – i alla fall den mest genomträngande kryddan – är hur ekvilibristiskt Tim Minchin låter fingrarna fladdra över klaviaturen. Se t.ex. hur elegant och synbart obekymrat han ackompanjerar detta ”beat poem”:Tim Minchins humor är förstås full av bistert allvar, såsom varje god komikers. Och när han insisterar på att tas på mörkaste allvar, är det sagt med massor av humor:Det var en aikidokamrat som tipsade mig om Tim Minchin. Så gott som hela dagen efter satt jag och surfade Minchin-videos på YouTube. Det var ytterst svårt att slita sig. Pröva själva, så kommer ni nog att märka att veckan utan nya blogginlägg från mig fladdrar förbi i ett jehu.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

 1. Lysande! Totalt, fullkomligt briljant!!
  Jag kommer att tänka på Victor Borge, som precis som Minchin förenar skarp, underfundig humor med pianospel i världsklass. Jag var tvungen att också kolla upp några Borge-videos och konstaterar att de är mycket olika men lika roliga. Bägge har en helt suverän tajming...

  SvaraRadera
 2. Aikido! Dags att börja med det igen! Jag höll på några år. Kul blogg.

  SvaraRadera
 3. Perra J, jag tänkte också osökt på Victor Borge - en pärla det med.

  SvaraRadera
 4. Borgeparallellen var redan dragen, ser jag. Själv slog det mig i vilken hög grad Minchin förkroppsligar vår tids mansideal - liksom Borge gjorde det. Och vilka enorma skillnader det är mellan dem...

  Undrar vad ett möte mellan dem skulle ha kunnat ge? Totalt fiasko eller något alldeles utöver det vanliga är min gissning.

  SvaraRadera
 5. Mattias, jag tycker också att det vore kul att veta i vilken grad Minchin själv har inspirerats av Borge. Det verkar troligt, om än han sedan har glidit in på helt egna spår.

  SvaraRadera