söndag 20 april 2008

Clintons dåliga moral


Hillary Clinton vädrar morgonluft i kampen mot Barack Obama, för att han råkat säga att det finns intolerans, religiös fanatism och våld bland fattiga vita. Hon skyndade sig att prisa deras religiositet och skryta med att hon sköt gevär som liten – vilket förstås bara är att bekräfta Obamas fördomar.

Det är särskilt löjligt med tanke på att hennes popularitet hos dessa väljargrupper helt och hållet är något hon fått till skänks från sin man efter hans tid som populär president.

Clinton avslöjar allt mer av sin låga moraliska nivå - och på det sätt som de flesta omoraliska människor brukar: genom att anklaga andra för dålig moral. Vad Clinton tillåter sig i kampen mot Obama visar förfärande tydligt hurdan hon är.

I Sydsvenskan berättar Per T. Ohlsson i en läsvärd ledare att Hillary Clinton fick frågan om Obama var muslim, och dröjde med svaret. Infamt. Hon vill till och med göda folks fördomar för att få dem att vända sig ifrån Obama.
Jag är helt säker på att den som försöker komma till makten med omoraliska metoder inte plötsligt kommer att bli moralisk om han eller hon får makt. Snarare tvärtom.

1 kommentar:

  1. Läs gärna Andrew Sullivans version i The Sunday Times:

    http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/columnists/andrew_sullivan/article3778978.ece

    SvaraRadera