fredag 18 december 2009

Gud har humor


Just när klimatkongressen i Köpenhamn satte igång på allvar och experter varnade för en framtida brist på is och snö, drabbades hela Norden av sträng vinter med massor av snö. Kongressdeltagarna måste ha rodnat om kinderna – inte bara av vinterkylan. Gud har humor.

Kritiken av klimatkristänkandet är fortfarande så gott som frånvarande i både kongressen och mediabevakningen av den. Det är en skam. Den plötsliga, stränga vintern måste vara väldigt pinsam för denna skygglappsmentalitet. Vädret är en storhet som mänskligheten bara i väldigt begränsad omfattning kan göra något åt – eller för den delen förstöra.

Om det finns en gud, vilket också går att diskutera, är det i alla fall uppenbart att detta suveräna majestät har humor. FN:s klimatpanel och alla dessa offentliga personer som försöker göra sig till hjältar genom att skria om annalkande katastrof måste svära över varje snöflinga. Det var en vinter som visste när den kom.

För övrigt är det som vanligt i politiken. Förhandlingarna strandar för att de flesta egentligen bara drivs av egna behov och agendor. Alla vill vara hjältar, men inte på egen bekostnad.

USA har slagit på stort, med både Hillary Clinton och Barack Obama dessa senaste två dagar. Men de har samma bistra budskap. Bara om Kina gör likvärdiga uppoffringar är USA beredda till dem. Kina vill inte ifrågasättas och USA vill inte göra några åtaganden utan att vara säkra på att Kina gör detsamma.
Vilket visar att ingen av dessa stormakter egentligen vill.

Det ser så illa ut att vi bara kan hoppas att klimatkrisen är nys. Climategate och många andra uppgifter antyder att det kan vara så. Är det därför inte på tiden att dessa uppgifter granskas på allvar – såväl av politikerna som media?

Nu har det gått så långt att både politiker och media inget högre önskar än att klimatkrisen är faktum, annars avslöjas hur godtrogna och lättlurade de har varit, som helt ställt upp på kristänkandet fast många experter har argumenterat emot det.
Politik – och mediabevakning av densamma – sker i hög grad i sandlådan.

Bland de senaste skriverierna om Klimatkongressen finns DN här, här, här, här, Svenskan här, här, här, här, här, här, Aftonbladet här, här, här, här, här, här, Expressen här, här, här, här, här.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Intressant?

5 kommentarer:

 1. Humor skulle "HöHö" jag som lantis grabb vilja kalla hu´mus skikt att odla i.
  Villem Mobrg utryckte det ungefär så här i ett TV-programm på 1960 talet Humor är ett medel som kan andvänds till att förflytta berg med, ominte annat så kan man gå runt det hela!

  Rålle.

  SvaraRadera
 2. Vintrarna är väsentligt mildare än när jag växte upp, skillnaden är signifikant. Att det börjar snöa lite just nu ändrar ju inte på det.

  SvaraRadera
 3. Det ligger onekligen en hel del ironi i det faktum att klimatkonferensen om Global Warming (jag höll på att skriva warmongering) upplöses i fiasko, i bitande vinterkyla. Vi har en riktig gammaldags vinter, kanske får vi en vit Jul...

  Men OK är det inte. Det här ses som ett incitament att blåsa på som förut med utsläpp av miljöfarliga ämnen.

  Men det som verkligen fick den här konferensen att sluta som den gjorde - Climategateskandalen, som från början raserade alla förutsättningar för en konsensus - yppades aldrig med ett enda ord i mainstream media. Det är ytterst obehagligt att konfrontera detta faktum.

  Jag blev tipsad om en intressant video igår som jag bollar vidare till dig, med Dr Steven Greer, mycket positiv och stimulerande men med ett stort allvar; det handlar om utveckling som medvetet och systematiskt trycks ner av den rådande eliten.
  Även om den här mannen talar om UFO:s ibland, så tror jag på honom rakt av när han beskriver en mycket skrämmande amerikansk verklighet...

  http://www.youtube.com/watch?v=0FEyV_-NGyk

  SvaraRadera
 4. Per Welander har ett kul inlägg. Den tidiga vintern beror på att Goraklet äntligen vågade sig till CPH. Per listar på sin blogg Moderna Myter ett dussin möten mellan Gore och hans beundrande proselyter, som lett till rena väderkatastrofer. Du har nog rätt i att gud har humor. Han kör inte med eld och svsvelregn när det gäller hans förföljelse av den profiterande storljugaren Gore. Han sopar till Varmisten med att framkalla Svinkyla i stället. Och har den högste skapat Al Gore - ja då har han verkligen humor! Lyteshumor.

  SvaraRadera
 5. För att uttrycka på fullt allvar vad alla egentligen borde inse, så vill även jag instämma i att Gud har humor till börja med.

  Han skapade människan till sin avbild, men alla har ju inte humor förstås men alla är ju inte heller kärleksfulla, tyvärr!

  Till allvaret igen, Jeremia skriver: "Jag vet, Jehova, att jordemänniskans väg inte tillkommer henne. Det tillkommer inte den man som vandrar att själv styra sina steg".
  Jer. 10:23
  Alltså ingen människa kan rätt styra sina steg utan Guds vägledning! Det innebär på alla områden i det mänskliga livet!

  Invändningar....? Antagligen, men varför inte framhäva något som är av livsviktig betydelse, när allas liv står på spel?

  Ja, Stefan nu trängde jag mig på här också,
  men det är bara av goda motiv. Att rädda liv med Guds hjälp är det allra bästa och säkraste sättet. Det är inte lätt att påverka människor till att sätta sitt hopp till alltings Skapare, när så gott som alla vill gå sina egna vägar! Till och med inom de religiösa leden. Vi ger i alla fall inte upp i fråga om att göra det som är rätt, ty när tiden är inne får vi skörda om vi inte tröttnar. Gal.6:9

  SvaraRadera