tag:blogger.com,1999:blog-2202888917508917497.post6151048226923047103..comments2024-03-25T16:21:22.791+01:00Comments on Stefan Stenudd: Anonyma krogrecensenter blir inte bortskämdaStefan Stenuddhttp://www.blogger.com/profile/09760760582883553847noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-2202888917508917497.post-62826305307407046782009-11-22T18:11:58.461+01:002009-11-22T18:11:58.461+01:00Niclas, det var en del svävande stavning och lite ...Niclas, det var en del svävande stavning och lite väl lättviktigt överlag, men också ganska muntert skrivet. Jag har sett värre.Stefan Stenuddhttps://www.blogger.com/profile/09760760582883553847noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2202888917508917497.post-73638212991661754632009-11-22T16:43:08.505+01:002009-11-22T16:43:08.505+01:00http://www.city.se/
klicka på senaste nr och gå t...http://www.city.se/<br /><br />klicka på senaste nr och gå till sid 20Niclas Kuoppanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2202888917508917497.post-12883094449934164352009-11-22T00:48:07.260+01:002009-11-22T00:48:07.260+01:00Niclas, din snabba sammanfattning gör mig inte så ...Niclas, din snabba sammanfattning gör mig inte så lockad. Hittar Plura inget lystet poetiskt språk för att beskriva matupplevelser? Trögt i så fall.Stefan Stenuddhttps://www.blogger.com/profile/09760760582883553847noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2202888917508917497.post-208799028014507512009-11-22T00:10:08.792+01:002009-11-22T00:10:08.792+01:00Har läst några av hans grejer. Och det är väl unge...Har läst några av hans grejer. Och det är väl ungefär som man hade kunnat föreställa sig, med lite kändisnamndroppande, Mauro Scocco som sidekick, och lite småskojsiga formuleringar och liknelser. T-banetidningarna här i sthlm finns på nätet, så kolla in dom.Niclas Kuoppanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2202888917508917497.post-31596443936828287492009-11-21T23:37:37.172+01:002009-11-21T23:37:37.172+01:00Gustav, visst kan det hända - men risken är stor a...Gustav, visst kan det hända - men risken är stor att sådana recensenter ser det från producentperspektiv, vilket inte är meningsfullt för särskilt många läsare. Recension ska bedöma konsumentupplevelsen, inte producentvillkoren.Stefan Stenuddhttps://www.blogger.com/profile/09760760582883553847noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2202888917508917497.post-21691247754011457252009-11-21T19:19:32.645+01:002009-11-21T19:19:32.645+01:00Stefan, jag kan köpa ditt resonemang att en recens...Stefan, jag kan köpa ditt resonemang att en recensent ska vara proffesionell konsument, inte producent. Å andra sidan tycker jag ofta att recensenter som har någon slags "teknisk" kunskap om sitt område (en musiker som recenserar musik, en regissör el likn som recenserar film etc)kan bidra med fördjupande infallsvinklar som gör recensionen extra intressant. Borde inte detsama kunna gälla på krogområdet?Gustavnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2202888917508917497.post-86251541220546518832009-11-21T15:56:45.506+01:002009-11-21T15:56:45.506+01:00Plura är en god poet och förstår sig på vällevnad,...Plura är en god poet och förstår sig på vällevnad, så jag anar att han kan vara en riktigt bra krogrecensent. Niclas, har du läst någon av hans recensioner?Stefan Stenuddhttps://www.blogger.com/profile/09760760582883553847noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2202888917508917497.post-64437532843799791562009-11-21T11:49:56.693+01:002009-11-21T11:49:56.693+01:00En känd recensent drar läsare, och att dra läsare ...En känd recensent drar läsare, och att dra läsare åt sina annonsörer är vad tidningar vill göra - enter Plura i city eller om det är Metro.Niclas Kuoppanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2202888917508917497.post-19400992222860509952009-11-21T01:50:52.389+01:002009-11-21T01:50:52.389+01:00Jag måste hålla med om att den hemlige krogsmygare...Jag måste hålla med om att den hemlige krogsmygaren är det format som ger mottagaren, alltså gästen den klaraste uppfattningen om vad han får när han kommer ut. Jag håller även med om att hela trendgrejen kan vara mycket problematisk. Det jag önskar mig av en människa som skriver om mat är att personen i fråga har både ett kunnigt och ett lustfyllt förhållande till ätandet. Just lusten och lyckan i överraskande smaker, förståelse för det poetiska eller rent musikaliska i en välkomponerad måltid....När jag läser en text om mat och ätande på restaurang är det nästan alltid lusten som för mig till eller stöter mig ifrån sagda ställe. Folk som behandlar mat som mode är lite som mode...ytligt och rätt snart vatten under bron.<br />MagnusMagnus Bäcklundhttps://www.blogger.com/profile/11942798889035666561noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2202888917508917497.post-83565680967660169362009-11-21T01:28:24.925+01:002009-11-21T01:28:24.925+01:00Jonas, självklart ska man ha det. Videgård har let...Jonas, självklart ska man ha det. Videgård har letat fram de allra värsta missarna, får man förmoda. Exemplet du nämner är förmodligen från just någon skribent som inte borde ha fått jobbet och förhoppningsvis bara gjorde det tillfälligt.<br />Det går nog också att hitta kockar som gör motsvarande tavlor...Stefan Stenuddhttps://www.blogger.com/profile/09760760582883553847noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2202888917508917497.post-43556356661909668712009-11-20T23:59:51.550+01:002009-11-20T23:59:51.550+01:00Om krogrecensenter ska vara anonyma eller inte må ...Om krogrecensenter ska vara anonyma eller inte må det finnas olika åsikter. <br /><br />Kunnigheten däremot? Videgård klagar på newsmill om recensenter som skriver dumheter som "Det var svarta prickar i vaniljglassen!" och om det är sant som han säger så har det gått lite väl långt. Man behöver kanske inte vara expert på mat för att vara rescensent, men nog bör man ha ett humm i alla fall?Jonasnoreply@blogger.com